--> Селяни хочуть закрити фабрику іграшок біля Луцька | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Селяни хочуть закрити фабрику іграшок біля Луцька

10
6
Селяни хочуть закрити фабрику іграшок біля Луцька
У селі біля Луцька, місцеві жителі виступають проти виробництва дитячих іграшок.

Жителі Липин, що поблизу Луцька хочуть заборонити корпорації «Тигрес» виготовляти та складати пластмасові іграшки в їхньому селі, - пише ZIK.

Люди скаражаться на запах пластмаси та турбуються про наслідки для здоров’я. Про це йшлося під час зборів селян.

Мешканці Липин протестують проти збільшення потужностей виробництва та вимагають заборони «пластмасового» виробицтва на фабриці. Мовляв, через виробництво люди відчувають у повітрі запах хімічних речовин та паленої пластмаси. На їхню думку, це може шкодити здоров’ю.

Селяни також нарікають, що у корпорації не звертають увагу на їхню позицію, адже близько року тому у Липинах проводили аналогічні збори. Тоді зібрали комісію, яка встановила, що при виробництві не дотримано санітарно-гігієнічних норм, воно розміщене менш ніж за 100 метрів від осель селян.

Натомість, представники підприємства подали документи до Інституту громадського здоров’я імені О. Марзєєва національної академії медичних наук. У висновку установи йдеться, що розміри санітарно-захисної зони відповідають нормам.

«Це хімічний завод, а не фабрика з виробництва дитячих іграшок», - заявляє місцева мешканка Валентина Харченко. Жінка проживає у районі виробництва й жаліється, що увечері неможливо відкрити вікна через запах, отже пластмасове виробництво пора зупиняти. Подібну позицію висловили й інші мешканці Липин.

Натомість, керівник ТОВ «Тигрес» Сергій Венгрін зауважив, що після минулорічних зборів на підприємстві таки зробили висновки та не збільшували потужностей. Представники компанії готові шукати шляхи порозуміння з селянами.

Зокрема, готові забезпечити цілодобове онлайн спостереження за виробництвом та запросити усіх охочих переконатися у безпечності процесу. Окрім того, запропонував він і поліпшити інфраструктуру населеного пункту.

Венгрін підкреслив, що виробництво безпечне та відбувається згідно із усіма стандартами.

Зрештою, мешканців Липин так і не зацікавила подібна перспектива. Тож, відповідно до проекту рішення сходів села, пропонують повністю заборонити виготовлення та збір пластмасових іграшок на території села.

«Тигресу» також рекомендують протягом місяця закрити виробництво виробів із пластмаси. Також обіцяють не забути й ситуацію із санітарною зоною – селяни планують звернутися з цього приводу до суду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Класичний спосіб тиску на бізнес : прикриваючись екологією, використовуючи "своїх" людей, голова СР. намагається вирішити свої бізнесові інтереси - заставити Тиргес викупити належні голові і його родичам суміжні земельні ділянки.
Відповісти
Нешановний Че - Ви мешканець села Липини чи просто працівник Тигреса? Ми чудово розуміємо, що гідних аргументів на захист своєї позиції у Тигреса не має і тому робляться всі спроби звести проблеми всього села до особистих віносин Тигреса і сільської ради. Вам вчора чітко була сказана позиція мешканців села Липини, а депутатів і голову і для того ми обирали, щоб вони захищали наші інтереси. Вам було сказано - хочете шити іграшку - шийте, але для виготовлення пластмаси обирайте собі інше місце. Не закидаєте ви всіх своїми грошима, зрозумійте вже!
Відповісти
Не мешканець і не працівник. Просто знаю всю історію. А простаків завжди використовують прикриваючись великими ідеалами...
Відповісти
Логіки в таких діях зовсім не бачу - гроші люблять тишину і розтрубити на все село та хотіти щось замутити?Ви це серйозно??? Це виглядає тупо як наклеп, бо якщо б Тигреса мав якісь факти, то знають куди звернутися. На Волинський новинах вже запропонували Падукам переїхати з Канарських і жити біля фабрики. Бажано щей внуків взяти!
Відповісти
А внуки Падук і живуть в Липинах. Ви погано знаєте місцевих, або ви просто не з Липин.
Відповісти
Запрошуємо Вас особисто до нас на виробництво. Краще один раз побачити, ніж сто раз почути. Приходьте і будь який час з 09.00 до 18.00.
Відповісти
Увага мешканці Липин, вам необхідно тролити Янко Наталію Вікторівну, бувшого головного санітарного лікаря Волинської області, яка порішала зменшення санзони в інституті Марзєва. На томість "Тигрес" заключив угоду на травлю щурів та мишей з фірмою її сина, бувшого помсудді, офіцера Служби надзвичайних ситуацій, черег наркоту прізвище змінившого Андрійка. Це її нормальна практика, і грошики є, і в Києві "звезда" ресується. Скоро страхувати Вас прийде, Трольтє пр. Волі 55 бо за півроку населення Ліпін зменьшить на 50 %, а все інше застрахує
Відповісти
Селяни як стадо овець, тобто гусей куди головний гусак голову поверне туди і решта гельгоче. А точніше пан Гусак розпочав конфлікт коли не вдалося втулити свою земельку ,а до того все було гаразд і викиди і смороду не було. Працівником Тигреса не являюсь і в Липинах не живу але про сільських голів (особливо які "царюють" навколо Луцька) знаю достатньо щоб робити висновки.
Відповісти
Повністю з Вами погоджуюся. Тепер у неї мета підняти синочку бізнес. Можна з Вами зв'язатися?
Відповісти
Влітку Липинські школярі приходили в "Тигрес" на екскурсію. Цікаво, якби батьки й справді вважали, що в нас шкідливо чи привели б сюди малюків?
Прикро, що кілька зацікавлених осіб колотять воду в ступі, а решта просто мовчать, хоча добре знають, що наше виробництво дійсно є безпечним. Доки будемо мовчати, доти й буде в Україні те, що відбувається нині: бідність, беззаконня та війна...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні