--> Вибори луцького мера можуть відстрочити на роки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вибори луцького мера можуть відстрочити на роки

2
-9
Вибори луцького мера можуть відстрочити на роки
Попри визначений законодавством термін у п’ять місяців, організація виборів міського голови у Луцьку може затягнутись на роки.

Про це йдеться у статті на «Волинь24» «Гра престолів: луцький сезон. Серія 1: хто стане «десницею»?».

Нагадаємо, голова Луцької міської виборчої комісії Леонід Будцев розповідав, що Верховна Рада протягом трьох місяців із дня припинення повноважень міського голови, пов’язаних із смертю Миколи Романюка, повинна призначити позачергові вибори. Сам же виборчий процес повинен відбутись за скороченою системою. На усе відведено 60 днів.

Втім, депутат Луцької міської ради Григорій Пустовіт вважає, що цей процес може тривати роками. Він каже, що вибори можуть не відбутися і до 2020 року.

«Для того, щоб вибори відбулися, правляча коаліція, тобто Блок Петра Порошенка, повинен мати кандидатуру, яка зможе виграти їх. А зважаючи на те, що відбувається у БПП, особливо після сесії обласної ради, я сьогодні не бачу у них кандидатуру, яка могла б це зробити», - пояснює політик.

Зауважимо, свого часу в Чернівцях п’ять років виконував обов’язки усунутого міського голови секретар ради, у Вараші (колишній Кузнєцовськ) – два роки. Подібні приклади, коли секретарі виконували обов’язки мера по дев’ять–десять, а то й більше місяців є і в інших містах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що ж та ВуСенко зможе зробити для Луцька? Згідний з тим що немає кого вибрати на теперішній час людину в мери. Питання: навіщо нам стільки депутатів та помічників в мерії?
Відповісти
не спішіть з висновками...
можу сказати, що пані Вусенко посприяла у вирішенні одно важливого питання, яке до того часу ніхто не міг зрушити з місця
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні