--> Як волинські нардепи голосували за закон про бурштин? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як волинські нардепи голосували за закон про бурштин?

2
-4
Як волинські нардепи голосували  за закон про бурштин?
Верховна Рада не погодилася легалізувати видобуток бурштину.

Про це стало відомо під час шостої сесії Верховної Ради України 7-го лютого.

У порядку денному ВРУ серед низки проектів рішень екологічного спрямування розглядали і проект Закону України “Про видобування та реалізацію бурштину”.

Цей закон пропонує розв’язати проблему зайнятості нелегальних старателів шляхом створення бурштинових бірж та стимулювання старателів до об’єднання в артілі.

Законопроект №1351-1 був розглянутий радою ще у квітні 2015-го року. Цього дня обранці мали опрацювати його в другому читанні та прийняти в цілому.

Однак у парламенті не знайшлося потрібної кількості голосів, щоби легалізувати видобуток бурштину й дати зелене світло на шляху до вирішення проблеми, яка актуальна в тому числі й для Волинської області.

Волинські нардепи Ігор Гузь,Ігор Лапін(фракція Народного фронту) підтримали проект. тІрина Констанкевич (позафракційна) не голосувала. Юрій Савчук (Народний фронт) - відсутній, Степан Івахів та Сергій Мартиняк (група Воля народу) не голосували.

Результати голосування: за-158; проти-5; утрималось-60; не голосувало-122. Рішення не прийняте.

Відповідно до закону, який пропонувалося прийняти народним обранцям, єдиним майданчиком легальної торгівлі видобутим бурштином мали б стати так звані бурштинові біржі. Прозорі умови участі в біржовій торгівлі та жорсткі правила обліку видобутого бурштину повинні призвести до істотного скорочення частки чорного ринку бурштину.

Закон передбачає посилення кримінальної відповідальності за порушення правил охорони надр. Вагому роль у справі надання дозволів на видобуток надає і обласним радам.

Тричі проект рішення пропонували винести на повторний розгляд, але голосів для цього не вистачало.

Нагадаємо, 2-го лютого комунальне підприємство Волинської облради “Волиньприродоресурс” отримало ліцензію на видобуток бурштину. Про це повідомив голова облради Ігор Палиця на сесії облради.

Того ж дня керівником КП "Волиньприродоресурс" призначили депутата і бізнесмена Василя Столяра.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лапін теж голосував "за".
Відповісти
А Констанкевич так переживає за поліщуків що аж НЕ ГОЛОСУВАЛА. А нащо?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні