На Волині поляки реставрують костел

0
-3
На Волині поляки реставрують костел
У Волинському краєзнавчому музеї створять експозицію, присвячену династії Радзивілів: проект підтримують нащадки цього знатного роду. Окрім того, поляки готові і далі брати участь у реставрації католицького костелу в містечку Олика Ківерцівського району на Волині.

Про це йшлося під час зустрічі польської делегації з волинськими чиновниками, яка відбулася 6 лютого у Луцьку, - повідомляють у відділі інформаційної політики Волинської ОДА.

Під час зустрічі поляків та українців говорили про відновлення та охорону об’єктів спільної українсько-польської культурної спадщини.

Один з пріоритетів роботи, кажуть поляки – реставрація костелу Святої Трійці в Олиці. Підготовчі роботи з відновлення цього храму, до слова, почалися ще у 2013-му році.

«Олика для нас є одним із найважливіших проектів, які ми реалізуємо в Україні», – зауважив представник департаменту культурної спадщини Міністерства культури і національної спадщини Республіки Польща Міхал Міхальський.

Окрім того, польська сторона планує тісно співпрацювати з Волинським краєзнавчим музеєм, де зберігається багато фото та документів з історії Олики. Там навіть планують створити постійну експозицію, присвячену Олицьким Радзівіллам. Поляки повідомили, що підтримку цього вони мають зі сторони цього знатного роду.

Окрім того, у музеї уже розпочали реставрацію деяких споруд фонду. А також створити наукову раду проекту, яку складатимуть представники обох сторін зі сфер культури, мистецтва, науки.

У свою чергу голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик заявив, що українська сторона «зацікавлена у співпраці, адже це історична спадщина обох народів».

Також Володимир Гунчик вважає, що відродження Олики як туристичного об’єкту «дозволить розвинути туристичні маршрути та привабити туристів».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні