--> Вибори Луцького міського голови відбудуться не пізніше липня | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вибори Луцького міського голови відбудуться не пізніше липня

2
1
Вибори Луцького міського голови відбудуться не пізніше липня
Згідно із чинним законодавством, позачергові вибори Луцького міського голови повинні відбутися не пізніше липня.

У зв’язку із смертю Миколи Романюка достроково припинилися його повноваження. Відтак, Верховна Рада протягом трьох місяців із дня припинення цих повноважень повинна призначити позачергові вибори.

«Сам виборчий процес буде відбуватися за скороченою системою. На усе відведено 60 днів, десять з яких – територіальна виборча комісія має на підготовку. Через десять днів після оголошення кандидати матимуть право нести документи на реєстрацію», – зауважив голова Луцької міської виборчої комісії Леонід Будцев.

Таким чином, якщо будуть дотримані передбачені законодавством терміни, Верховна Рада повинна призначити позачергові вибори Луцького міського голови не пізніше, ніж у першій половині травня. А самі вибори – не пізніше липня.

Проте існує ймовірність недотримання таких строків.

«Якщо рахувати від дня смерті та офіційного повідомлення в ЗМІ, то Верховна Рада мала б визначитися із датою виборів до початку травня. Але треба зважати, що датою припинення можуть вважати день, коли у парламент нададуть довідку про смерть. Пам’ятаємо, як це було на позачергових виборах у 23 окрузі, депутатом від якого був Ігор Єремеєв. Через те, що довідку надали набагато пізніше, вибори відбулися майже через рік», – розповів посадовець.

Луцького міського голову будуть обирати за тією ж системою, що і в 2015 році. Тобто лучани обиратимуть з-поміж усіх зареєстрованих кандидатів, а у випадку, якщо жоден із них не набере більше 50%, відбудеться другий тур. Під час повторного голосування вибрати будуть серед двох кандидатів, які в першому турі набрали найбільше голосів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Палиця введи гвардію і військовий стан
Відповісти
А перший зам та його друг сергійко уже чекають на аудієнцію від Степана!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні