--> Волинська область може мати сім госпітальних округів, - Палиця | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинська область може мати сім госпітальних округів, - Палиця

1
-1
Волинська область може мати сім госпітальних округів, - Палиця
Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця вважає, що Волинь може мати сім, або навіть і вісім госпітальних округів.

Про це він заявив у п'ятницю, 3 лютого, під час прямого ефіру на телеканалі Нова Волинь.

"Є постанова Кабміну, яка дозволяє створювати госпітальні округи за трьох умов: 60 кілометрів до лікарні, час доїзду 60 хвилин і 100 тисяч населення одного госпітального округу. Волинська область дозволяє собі мати сім-вісім госпітальних округів", - зазначив Палиця.

"Волинську обласну раду про це ніхто не питав. Я думаю, що голові адміністрації поступила команда зробити мінімум. Він не довго думаючи подав документи на три госпітальні округи замість семи", - додав він.

"До нього я звертався і він сказав, що вже подав документи, коли люди зверталися, то він сказав, що вже подав документи. Але коли люди вчора прийшли, то він, сказав, що подасть документи на вісім госпітальних округів", - розповів голова облради.

"В.о. міністра охорони здоров'я сказала, що 3 округи замало. Тоді чому не подавати 7 округів, якщо це можна зробити?. Чим більше округів, тим більше грошей буде надходити для області", - обурився Ігор Палиця.

Нагадаємо, в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун запевнила, що кількість та особливості госпітальних округів вирішуватимуться на місцевому рівні.

Раніше ми повідомляли, що депутати Волинської обласної ради звернулись до Президента та Кабінету Міністрів з проханням створити в регіоні вісім госпітальних округів замість трьох.

Як відомо, робоча група Волинської ОДА запропонувала створити Луцький, Нововолинський та Ковельський госпітальні округи.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А не настав час вже "піти" Гунчика? Щось останнім часом багато розбіжностей з громадою краю і все щоб вгодити Києву?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні