У луцькому виші голі стіни розмалювали віршами

1
6
У луцькому виші голі стіни розмалювали віршами
У приміщенні факультету філології та журналістики СНУ ім. Лесі Українки активісти розмалювали білі стіни аудиторій віршами волинських поетів.

Таке перевтілення відбулося в рамках проекту "Поетичні стіни". Цей проект є авторською роботою студентки факультету філології та журналістики Юлії Нікітюк.

Нещодавно Юлія стала стипендіатом Фонду "Новий Луцьк" для обдарованих студентів. Одним з критеріїв конкурсу були авторські проекти студентів. Після перемоги в конкурсі Юля взялась за втілення задуму.

"Оскільки вона є активісткою ГО "Центр вільної освіти і культури", ми підтримуємо її під час реалізації проекту, поширюємо інформацію, сприяємо чим можемо. Кошти на фарбу Юля дає з тієї ж стипендії, яку отримує від Фонду", - зазначила голова ЦВОКу Ірина Полєтуха.

Юля радиться з викладачами, колегами стосовно вибору поетичних текстів. Наносить тексти на стіни місцева художниця Маргарита Паламарчук.

"Бажання збагатити "сірі стіни" навчального закладу витали в повітрі давно, однак саме Юлії вдається поки це на ділі. Зважаючи на те, що проект все-таки авторський, хочеться, аби люди з розумінням поставились до задуму і способу його втілення. За задумом Юлі, це має бути в мінімалістичному стилі без наляпування кольорів та плям на стіни", - каже Ірина Полєтуха.

Робочий процес
Робочий процес


Учасники проекту планують оздобити кожен текст кольоровими рисунками, що концептуально стосуватимуться написаного. Дівчата зазначили, що на сьогодні вже нанесли чимало текстів на стіни в коридрах та навчальних аудиторіях, зокрема, на четвертому поверсі, який найменше задекорований в порівнянні з іншими поверхами корпусу.

За словами активістів, керівництво факультету не було проти, а навпаки - підтримали в цьому плані.

"З відбором текстів було нелегко, адже в такій справі не можна керуватись виключно критерієм подобається/не подобається. Визначитись з текстами допомогла ініціативна група, до складу якої увійшли викладачі факультету філології та журналістики", - каже авторка проекту Юлія.

Дівчина хоче, аби усі, хто бачитимуть тексти не сприймали виключно оформлення, шрифт, колір, а "сприймали глибинну суть поезії".

Художниця Маргарита Паламарчук та автор проекту Юлія Нікітюк
Художниця Маргарита Паламарчук та автор проекту Юлія Нікітюк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
розписали, а не розмалювали білі стіни (сірого кольору там немає)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні