--> Українського футболіста-патріота "ліві" фани обізвали нацистом | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українського футболіста-патріота "ліві" фани обізвали нацистом

0
-3
Українського футболіста-патріота "ліві" фани обізвали нацистом
Іспанські вболівальники клубу "Райо Вальєкано" назвали українського футболіста Романа Зозулю нацистом.

Перехід нападника Бетіса Романа Зозулі в інший іспанський клуб, Райо Вальєкано, не відбувся внаслідок протестів ультрас Райо, які звинуватили українця в нацизмі, - пише видання Патріоти України.

Після переходу до Бетіса влітку 2016 року Зозуля лише раз вийшов в основному складі севільської команди, що сталося в 22-му турі чемпіонату Іспанії проти хіхонського Спортінга 22 січня.

Спортивний директор Бетіса Мігель Торресілья заявив, що клуб не буде перешкоджати трансферу футболістів, які будуть вважати зміну клубу корисною з точки зору професійного зростання.
За словами функціонера, серед гравців, за яких Бетіс регулярно отримує пропозиції від інших команд, значиться український форвард.

Зозуля на півдоби встиг побувати гравцем Райо Вальєкано

Пізно увечері 31 січня перед закриттям зимового трансферного вікна клуб з другого за рангом іспанського дивізіону Райо Вальєкано оголосив про оренду Зозулі на півроку. Про наявність у клубу права викупу українця інформації не було.

Дебютувати в новій команді Зозуля міг вже 5 лютого в матчі Сегунди (другого дивізіону чемпіонату Іспанії) проти Альмерії.

Влітку 2016 року Зозуля прибув до Севільї перед підписанням контракту з Бетісом у футболці із зображенням герба України. У кількох іспанських медіа з'явилися публікації, згідно з якими український тризуб назвали символом добровольчих батальйонів, які воювали в АТО, назвавши їх нацистськими формуваннями.

За словами Зозулі, який отримав нагороду "За служіння Богові і Україні" за волонтерську діяльність для зони АТО, Бетіс попросив видалити цей матеріал одного з журналістів, що було негайно зроблено. Сам автор публікації визнав свою помилку, за що вибачився. Незважаючи на це, радикальна група фанатів Райо Вальєкано, що прихильна до лівої ідеології, чинила опір переходу нападника.

Офіційний сайт Райо Вальєкано у повідомленні про перехід українського футболіста до мадридської команди також опублікував заяву Зозулі з приводу приписуваних йому нацистських поглядів. У ньому український футболіст нагадав про історію з матеріалом журналіста, як про підтвердження неправдивості звинувачень на адресу гравця.

"Я прибув до Севільї у футболці із зображенням герба України і віршами Тараса Шевченка, творчість якого вивчали у всіх школах СРСР. Цей журналіст написав, що на мені була майка неонацистської воєнізованої групи, символіка якої схожа на герб України. Я тільки допомагаю української армії, яка захищає мою країну, а також дітям несприятливої долі, постраждалих від війни. Україна переживає неймовірно складні часи, і мої дії повністю схвалюються Райо Вальєкано. Гордий приєднатися до такого великого клубу", - зазначив форвард.

1 лютого Зозуля повинен був почати тренуватися разом з новою командою. По приїзді в новий клуб українського гравця ворожо зустріли фанати мадридської команди. На їхніх плакатах були написи: "Забирайся, ти огидний!", "Не хочемо бачити нациста!", "Якщо ти расист, це не твоя форма!".

Коли Зозуля приїхав до офісу Райо Вальєкано в кінці тренування команди разом зі своїм представником, їх зустріли протестами. Клуб вирішив викликати кілька загонів поліції для заспокоєння вболівальників. У результаті футболіст покинув офіс через задні двері.

За словами спортивного директора Бетіса Мігеля Торресільї, сторони вирішили повернути гравця до севільського клуба після протестів. Функціонер зізнався, що Зозуля шокований невдоволенням фанатів Райо Вальєкано.

"Люди - перш за все, ми хочемо подбати про Зозулю, щоб він знайшов спокій. Повертайся в Севілью, де ти дізнаєшся, що ми можемо зробити з юридичної точки зору", - заявив Торресілья.

У таборі клубу Зозулі заявляють, що будуть використовувати юридичні інструменти для вирішення ситуації. Згідно з правилами ФІФА, протягом одного сезону гравець не може виступати за три команди, тому український футболіст ризикує залишитися поза грою до літа 2017 року. Севільський клуб встиг виключити гравця із заявки, а трансферне вікно в Іспанії закрилося з 1 лютого.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні