--> Польща подасть позов до Гааги на Росію за Смоленську катастрофу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Польща подасть позов до Гааги на Росію за Смоленську катастрофу

1
2
Польща подасть позов до Гааги на Росію за Смоленську катастрофу
Найближчим часом Польща планує подати скаргу до Міжнародного Суду в Гаазі на російське розслідування у справі смоленської катастрофи.

Про це повідомив у середу керівник Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, передає УНІАН, посилаючись на Польське радіо.

Про можливість подання скарги на розслідування, серед іншого, до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі, та порушення справи проти Росії за те, що вона відмовляється повернути загарбану власність Польщі (уламки президентського літака Ту-154М - Ред.), міністр заявляв ще у 2015-му році.

За його словами, дотепер Польща намагалася вирішити цю проблему іншими методами.

"Спочатку ми намагалися – протягом року - перевірити, чи є можливість прямо договоритися з росіянами. Росіяни, як ви знаєте, реагували негативно, іноді зарозуміло. (...) Ми також намагалися отримати підтримку від деяких наших союзників, установ, до яких ми належимо", - наголосив глава польського МЗС.

"Проте оскільки справа триває вже сім років, наші можливості вичерпані. У зв’язку з цим фактично тепер триває процес оформлення скарги до Міжнародного суду, і найближчим часом ми цю скаргу представимо", - сказав Ващиковський.

Він додав, що точний термін подання скарги залежить від юристів, проте "це можуть бути дні або тижні".

Раніше російська влада передала Польщі записи мовного самописця польського президентського літака Ту-154, що розбився під Смоленськом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Друзья, я последние несколько лет вообще не смотрю ТВ Ящик!!! И считаю его Злом, так как вся информация подается так как нужно руководству страны. А мы это хаваем.
В последнее время все больше смотрю Youtube и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые новостные сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отсеивайте лишние, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную статью, которая касается каждого из нас:
https://myukraina.com.ua/prognoz/prognoz-economiki/prognoz-kursa-dollara-na-dekabr-2017-goda-v-ukraine.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні