--> На Волині за мільйон хочуть створити центр протидії тероризму | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині за мільйон хочуть створити центр протидії тероризму

0
4
На Волині за мільйон хочуть створити центр протидії тероризму
На Волині хочуть створити ситуаційний центр при управлінні Служби безпеки України.

Це зроблять з метою покращення організації та проведення антитерористичних заходів на території регіону. Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії обласної ради 31 січня, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Помічник начальника управління Служби безпеки України у Волинській області з координації антитерористичної діяльності Андрій Кузьменко розповів, що управління розробило проект обласної Програми протидії тероризму на 2017 – 2018 роки.

За його словами, ця програма передбачає, насамперед, створення ситуаційного центру при управлінні Служби безпеки України в області шляхом придбання та встановлення відповідних засобів відображення інформації, оргтехніки та засобів зв’язку.

Таким чином мають намір забезпечити здобуття та системний аналіз інформації, на основі якої готувати прогнозний моніторинг обстановки щодо наявних терористичних загроз в області. Про викриті негативні процеси інформуватимуть владу та бізнес задля прийняття відповідних управлінських рішень, попередження та локалізації можливих терористичних загроз тощо.

За словами Андрія Кузьменка, в рамках виконання програми планують покращити матеріально-технічні можливості Координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в області з метою забезпечення оперативного реагування на можливі терористичні загрози та належної координації діяльності суб’єктів боротьби з тероризмом регіону.

Обіцяють також проводити перевірки систем і режимів охорони об’єктів можливих терористичних посягань у регіоні щодо їх технічного оснащення засобами пасивної безпеки.

Мають намір також уточнювати та розповсюджувати пам’ятки (інструкції) першочергових дій персоналу підприємств, установ та організацій у разі отримання інформації про вчинення (загрозу вчинення) діяння з ознаками тероризму.

Кузьменко зауважив, що оперативна обстановка в області за лінією боротьби з тероризмом, враховуючи воєнні дії на Сході України, залишається складною, тож прийняти програму вкрай важливо.

Орієнтовний обсяг коштів обласного бюджету, необхідних для виконання Програми, становить 1 мільйон гривень.

Члени «бюджетки» підтримали такий проект рішення і рекомендували його на розгляд сесії облради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні