Третина пацієнток Луцького пологового роблять «кесарів розтин»

9
0
Третина пацієнток Луцького пологового роблять «кесарів розтин»
Лучанки у 2016 році народжували менше, частіше мали передчасні пологи і частіше робили «кесарів розтин».

Про це йдеться у річному звіті про роботу Луцького клінічного пологового будинку.

Зокрема, минулого року у Луцькому пологовому народило 4637 жінок. Із них – 2327 лучанок. Це – на 59 пологів у місцевих менше, ніж попереднього року.

Кількість так званих сімейних пологів, тобто – за участі тата новонародженого малюка або іншого родича – 88,9%.

У звіті також йдеться про те, що з кожним роком зростають передчасні пологи – на 22-37 тижні вагітності. Якщо в 2010 році така цифра становила трохи менше 5%, то тепер – майже 7%.

Також збільшилася кількість пологів шляхом «кесаревого розтину». Минулого року до такої операції вдавалася майже третина вагітних (29,1%).

Приємним фактом у підбитті підсумків за рік є те, що не було жодної відмови матері від новонародженого.

На жаль, траплялися випадки народження мертвих діток (32 випадки). Та, як стверджують медики, така прикра статистика є кращою, ніж загальна картина по Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кесарів розтин- це виключно заробіток а не неохідність- ЯКЩО НЕМА КОМУ ЗАСТУПИТИСЬ І ПРОКОНТРОЛЮВАТИ- ВАС ОБОВ ЯЗКОВО РОЗПАНАХАЮТЬ-
Відповісти
Навпаки, наполягають на природніх пологах! Кесарів ростин ще просити треба!
Відповісти
в моєї дружини перші пологи були за допомогою кесаревого розтину, а другі (всього через півтора роки) природнім шляхом і на цьому наполягали лікарі, казали що кесарів розтин будуть робити тільки в крайньому випадку.якщо сама не зможе, тобто ніхто не наполягав.
Другий випадок, знайома сама захотіла щоб зробили кесарів розтин (каже щоб не мучитись), то прийшлось довго вмовляти лікарів, ось так
Відповісти
Хто фінансує Луцький пологовий (зарплати працівникам ,напевно, основна стаття розходів)? Якщо там народжує 50 % лучанок від усіх пацієнтів, то може і фінансування зменшити вдвоє?
Відповісти
не знаю як зараз, але раніше - немісцеві платили в касу внески, досить суттєві на той час (10 років тому) + оплачували як і всі інші пологовий набір і т.п, так що не треба ляля
Відповісти
А все тому, що дівки зараз облінилися, своїм тілом не займаються, в школі на фізкультуру не заженеш - натомість курять за гаражами і бухають Рево та міцніше, і ноги розставляють вже з 12 років, до повноліття зібравши майже весь "зоопарк" мікрофлори. В результаті при настанні вагітності одні проблеми: лягають на збереження з перших місяців, а потім і родити не можуть, бо де ж взяти здорове тіло і сильні м'язи, коли ведеш такий спосіб життя. От і маємо такі результати, нічому дивуватися.
Відповісти
Ти придурок, не знаєш, зо таке вагітність, то почитай . Я от здорова як бугай, все життя спортом займалась, не курила, фактично не вживала алкоголю, правильно харчувалася . А як настала вагітність то все дало збій: і задишка була, і тиск скакав , і гемаглобін впав, ноги крутило, спина відвалювалась, в нирках камні з'явилися, то тахікардія то брадикардія.Постійно в лікарнях під наглядом була. Бо вагітність це складний фізіологічний, біологічний, навіть хімічний процес .
Одне скажу, чому так багато кесаряться- хочете вірте, хочете ні, а в нас на 10 пологів 9 з ускладненнями або породіллі або дитини і це із за халатності лікарів. Сама не так давно родила, спілкуюсь близько 2 десятків мамочок- статистику кажу на реаліях. Але це не висвічується в мед документах, навіть в карт очках інформація не вказується. Я геройка йшла сама родити і не розуміла, чому ті хто йде вдруге - кесариться. Тепер як зберусь знову туди- тільки кесарів!
Відповісти
Якась псевдоправда!!! Лише кілька місяців тому сама стала мамою!!! Майже всю вагітність доводилось боротися за збереження життя малюка! Хоч шкідливих звичок не мала і вела активний і здоровий спосіб життя!!!! 15годин природніх пологів із непристосованими під ріст різних породіль допоміжними засобами(шведська стінка,канат,фітбол і т.д.) і результат - кровотеча понад 0.5л,шалений тиск,втрата свідомості,шиття з таким-сяким знеболенням, не зашиті розриви шийки, (та що там про ті шви казати?! - на Різдво молочне порося краще і акуратніше зашивають) і при чоловіку(який був присутній на пологах)говорили члени бригади пологового залу: " все добре, не хвилюйтесь",а потім виснок пологів - це складні природні пологи,гіпоксія плоду,обвиття пуповиною ну ще й до тої картини механічне вишкрібання кюреткою та ще й невдале,а згодом вакуумне БЕЗ ЗНЕБОЛЕННЯ(!) на моє прохання знеболити - відмовили,бо "ти же мать,маєш груддю кормить,нельзя!" І після того жаху думаєте хочеться природні пологи? Щось не дуже! А взагалі папір все витримає... Напишуть все одно багато всього,як треба,а не як було насправді!
Відповісти
Луцький пологовий будинок це просто жах.Лікарі просто вбивають дітей і жінок.Тих так званих лікарів потрібно позвільняти, якщо не вміють приймати роди, то нехай дадуть дорогу спеціалістам.Говорять стаж у них по 25 років, до дупи твій стаж як ти тупорила куріца.Називається як кому повезе, якщо сама родиш то добре, якщо ні то кранти і дитині і матері, залишаться або інвалідами або в білих тапочках.Кесареве не хочуть робити бо ним впадляк, ним потрібна плацента, тому Луцький роддом такий популярний, займаються криміналом , який простий смертний не може доказати.Кожен гребе під себе.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні