Українців не пускають в Білорусь з новими паспортами

0
4
Українців не пускають в Білорусь з новими паспортами
Нардеп Ігор Гузь звернувся до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з приводу проблем перетину білоруського кордону українцями з біометричними паспортами.

Про це народний обранець повідомив на свої сторінці у Фейсбуці.

"Маємо чергову проблему для наших співгромадян пов’язану з перетином білоруського кордону, так, зокрема чернігівські прикордонники повідомляють, що їхні білоруські колеги не пропускають на територію Республіки Білорусь громадян України, які отримали паспортні документи нового зразка, т. зв. ID-картки (нагадаю, їх почала видавати міграційна служба з 1 жовтня 2016 року)", - йдеться у дописі нардепа.

Ігор Гузь вважає, що причина має технічний характер - інформація про паспорти нового зразка не внесена та не узгоджена в Угоді між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про безвізові поїздки громадян.

У зв’язку з цим політик звернувся до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з проханням проінформувати про причини відсутності процесу актуалізації Угоди про безвізові поїздки громадян України до РБ та невідкладно вирішити питання.

"Сподіваюсь, що в майбутньому наше МЗС діятиме активніше і на випередження, оскільки дана проблема може виникнути і при перетині громадянами України кордонів з іншими державами-сусідами", - зазначив Гузь.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні