Алкотреш: біля луцького заводу розливають сурогат

0
4
Алкотреш: біля луцького заводу розливають сурогат
Біля луцького підприємства «Кромберг енд Шуберт» майже щодня продають нелегальний алкоголь.

Чи не щодня за сорок хвилин нелегальних торгів алкоголем біля «Кромберг енд Шуберт» продається 5 ящиків горілки та 10 коробок пива. Левова частка проданого випивається заводчанами на місці, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

За добу під заводом збувається близько 30 ящиків пива та 10 ящиків горілки невідомого походження. Чистий прибуток «точки» - близько 1000 гривень в день. Тим часом депутати Луцької міської ради озвучують запити «в повітря», а державні структури перекладають відповідальність один на одного.

За 30 хвилин до закінчення чергової зміни на заводі «Кромберг енд Шуберт» на праковці розгортається справжній ярмарок: з’їжджаються десятки «торгових точок на колесах», які торгують тут по годині в період між змінами.



Система продажу алкоголю продумана до дрібниць: автомобіль продає нелегальне спиртне просто на парковці заводу в одному ряді з іншими машинами-прилавками. Його легко впізнати по величині черги, яка збирається, аби придбати дешеву горілку, розлиту в пляшки з-під мінеральної води.

Так, депутат міської ради, який подавав депутатський запит з приводу не легальної торгівлі алкоголем під заводом, Микола Яручик під час візиту на точку продажу, скажімо так, експериментально придбав пляшку невідомої речовини із значним вмістом спирту за 30 гривень.

«Так, це схоже на розведений спирт. А що може зробити депутат в такому випадку? Я подав інформацію в прокуратуру, управління поліції та державну фіскальну службу з приводу цього правопорушення, на папері мені всі відзвітувались про те, що проблему вирішено», - виправдовувався Микола Яручик.

Цікаво, що територія на якій стоїть завод «Кромберг енд Шуберт», належить до Боратинської сільської ради, головою якої є Сергій Яручик, рідний брат депутата Луцької міської ради Миколи Яручика.

«Всім відомо про ту стихійну торгівлю, але побороти ніяк не можемо. Я звертався в правоохоронні органи, зокрема в поліцію, аби вони допомогли вирішити ситуацію, організували чергування в години перезмінки» - каже голова Боратинської сільської ради.

Проблему також прокоментував заступник начальника Луцького районного відділу поліції Роман Качан. Поліцейський зазначив, що знає про проблему, але безпосередніх звернень громадян з цього приводу не було.

«Що ж стосується нелегальної торгівлі сурогатом, то згідно зі статтею 204 кримінального кодексу України, це порушення відноситься до компетенції Державної фіскальної служби», - каже Роман Качан.

Своєю чергою, фіскали посилаються на 156 статтю КУпАП та переконують, що це підслідність поліції і вони не мають права складати протоколи на торговців алкоголем, тоді як до їхньої компетенції належить нелегальне зберігання підакцизних товарів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні