Луцькі депутати не хочуть купувати бібліотеку на Молоді

1
1
Луцькі депутати не хочуть купувати бібліотеку на Молоді
Бібліотеку на вулиці Молоді колектив профспілок хоче продати міській раді.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії міськради, 24 січня, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Так, приміщення бібліотеки, площею 1100 квадратних метрів та 75 тисяч екземплярів книг книжкового фонду має піти з молотка. Саме таку постанову прийняв центральний орган профспілок.

Свого часу депутати міськради пропонували міському голові Миколі Романюку вивчити питання щодо подальшої долі приміщення. З’ясувалося, що міський голова цим особисто не займався, а доручив заступнику Сергієві Григоренку. Той, своєю чергою, передоручив пропозицію начальнику відділу управління комунального майна Аллі Грабко.

Алла Грабко зауважила: відділ взагалі не має стосунку до цього приміщення, адже воно в державній власності, той вивчати їм нічого.

Депутат Сергій Була зазначив: ринкова вартість цього приміщення – близько 9 мільйонів гривень. Колеги депутати, почувши таку суму, розвели руками: в міському бюджеті немає коштів на купівлю цього приміщення. Тим більше, якщо говорити про збереження статусу бібліотеки, то до вартості приміщення, треба додавати ще і вартість книжкового фонду.

Врешті, депутати вирішили доручити заступнику міського голови Сергієві Григоренку особисто таки вивчити питання, провести переговори з профспілкою і на сесії повідомити про варіанти його вирішення.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка бібліотека.Треба переглянути чи ті, що є потрібні?Бібліотек у Луцьку 15 і 3 у вузах.Держати такий штат бібліотекарів понад 300 чоловік і з зарлатами 5-10 тисяч-це просто абсурд.Читачів нема,вони пусті.Перевірте і тоді буде все ясно.Яка відповідальність у лікарів,а зарплата вдвоє менша,ні у них.Що вони там роблять в цих біблітеках,кого обслуговують самі себе видно
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні