Нововолинський санаторій «Шахтар» хочуть передати в комунальну власність

0
-3
Нововолинський санаторій «Шахтар» хочуть передати в комунальну власність
Нововолинський санаторій «Шахтар» хочуть передати в комунальну власність Нововолинській міській раді.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА 23 січня, – пише ІА Волинські новини.

Керівник ДП «Волиньвугілля» Олександр Зорін розповів, що станом на 1 січня заборгованість волинським гірникам становила 700 тисяч гривень, яку виплатили вже за 2 тижні. А зарплату за грудень, очікується, що гірники отримають до 24-25 числа поточного місяця.

Зі слів директора підприємства, торік довелося оптимізувати штат апарату, який скоротили на 37 осіб і наразі в адміністрації працює 77 чоловік. Крім того, зменшувати збитки планують за рахунок об’єктів соціальної сфери: санаторій «Шахтар» хочуть передати в комунальну власність Нововолинській міській раді.

Це, своєю чергою, зменшить штат працівників на 20 осіб, які не задіяні на виробництві, і зменшить витрати підприємства на 1,5 мільйона гривень (саме стільки коштувало держпідприємству утримання санаторію). Олександр Зорін запевнив, що профільне Міністерство погодилося на цю передачу.

На 2017 рік ДП «Волиньвугілля» отримало завдання з видобутку вугілля в обсязі 391 тисяча тонн. Торік, при завданні 310 тисяч тонн, підприємство видобуло 185,4 тисячі тонн. Наприкінці року підприємству довелося нарощувати обсяги видобутку, і в грудні середньодобовий видобуток становив 622 тонни.

Тож виконати завдання цьогоріч підприємству буде непросто. Однак, за рахунок збільшення видобутку на підприємстві планують залучити ще близько півсотні працівників.

Нагадаємо, уперше за три останні роки вугільники Волині почали рік без заборгованості по зарплаті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні