У нас – найбільш витратна система охорони здоров’я в світі, – Тетяна Єремеєва про скандал у міністерстві

12
12
У нас – найбільш витратна система охорони здоров’я в світі, – Тетяна Єремеєва про скандал у міністерстві
У соцмережах триває обговорення заяви директора Інституту серця Бориса Тодурова, який звинуватив в смертях десятків тисяч українців, нечесній закупівлі медикаментів та блокуванні роботи його закладу в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун.

До суперечки долучилися й волиняни, серед яких – волонтерка Наталія Ариванюк та головний лікар Центру хірургії ока професора Загурського Тетяна Єремеєва.

Приводом для нової хвилі обговорення стало засідання профільного парламентського комітету, яке залишила Уляна Супрун.

«Я не лікар, і точно не хотіла б бути на місці лікарів сьогодні, а тим паче на місці пацієнтів! Я довіряю дівчатам-волонтерам, які пішли працювати в МОЗ, чи знають особисто Уляну Супрун по Майдану, але чи не загралася пані міністр? Та вона має далеко в задниці українців, що гинуть через її абсолютну бездіяльність? В мене просто шок, як вона покинула конференцію, нагло, зухвало, показала, як вона клала на медичну професуру і інших поважних людей, не дала жодної відповіді на поставлені запитання», – засудила дії Уляни Супрун волонтерка Наталія Ариванюк у своєму дописі в соцмережі.

До жвавого обговорення теми долучилася й головний лікар Центру хірургії ока професора Загурського Тетяна Єремеєва, яка стала на захист міністра.

«В.о. міністра ОЗ Уляна Супрун зробила все вірно. У комітет охорони здоров’я входить 13 депутатів. Кворум є, коли присутні 7 депутатів. На цьому «телешоу» були присутні 5 депутатів. Кворуму не було, відповідно, ніякі рішення прийматися не можуть. Голова комітету забов'язана була перенести засідання у зв'язку з відсутністю кворуму», – пояснила дії міністра Єремеєва.

Вона також знайшла ряд інших аргументів на користь команди Уляни Супрун.

«У концепції стратегії команди Уляни Супрун закладена основна базова річ – це зміна формату фінансування! Це вкрай необхідно, тому що ми зараз є НАЙБІЛЬШ витратною системою охорони здоров'я у світі!!! Жодна країна світу не може собі дозволити оплачувати виклики невідкладної допомоги до пацієнтів, які не лікують гіпертонічну хворобу, не приймають ліки... і потім просять допомоги, коли піднімається тиск!» – прокоментувала Тетяна Єремеєва.

Жінка вважає, що необхідно піднімати рівень самосвідомості українців та власної відповідальності за здоров’я.

«Із моєї практики: тільки 10% пацієнтів приймають ЩОДЕННО препарати для стабілізації та лікування гіпертонічної хвороби ! Аргументи – відповіді пацієнтів: «не хочу», «псує печінку», «та краще настоянку горіхів пити»... та інше. Це є ШОК! При постійному проведенні роз'яснювальної та просвітницької роботи. Це при існуванні на Волині унікальної для України кардіологічної програми «ВолиньКард» з безкоштовним обстеженням», – зауважила Єремеєва.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ця клыныка Загурського звичайны РОГА ы КОПИТА приныс ым рецепт з Францыъ - а вони не можуть його опрацювати ы выробити окуляры....
Відповісти
Яка чудова і прекрасна медицина в нас знають всі і особливо всім відомо, що вона безкоштовна.!!!
Особисто мене дуже задів виступ "світового світила" Тодорова Б. який сказав, що в Україні гинуть тисячі пацієнтів через те що МОЗ не закупило стенти. Скажу так це повна нісенітниця, оскільки в мого тестя було вже дві операції і стенти ми купували за власні кошти, не кажучи про "вдячність" лікарям.
Тому пані Супрун все робить правильно, але вже дуже великі кошти мають люди на "відкатах" в МОЗ і не тільки раз підняли таку бучу, значить 1000% роблять вірно.
А то тільки слів що про безплатну медецину в Україні, якої в принципі не існує.
P.S. А чому ніхто не згадує про розпорядження пані Супрун У. про те що в кожній лікарні мають бути вивішені списки у вільному доступі про наявні препарати, і список препаратів які лікарня отримала по розподіленню? До речі є навіть гаряча лінія на яку потрібно звертатись якщо дані списки відсутні.
А тому, що в нас голов.лікарі та й основна більшість медиків на всьому роблять бізнес!!!!!!!
Відповісти
ви кримчанка дочь афіцера? мля супруноботи лізуть з кожної дірки.
Відповісти
Та нє, ета ти докторская прошмандєнь!. Вам лікувати ні кого не потрібно, вам аби бізнес лікарняний і далі процвітав? І відразу запитання де наші чесні і самовіддані лікарі беруть гроші на маєтки машини і тд при їх зп.
Відповісти
Не піарте цю олігаршу, її бабло потрібне, а не ми пацієнти. Щоб перевірити очів в неї,потрібна моя пенсія.Нащо їй люди.Господи,як е страшно жити.
Відповісти
Аня , а ти вже на пенсії ? Гарно знаєш комп'ютер Ха ха . Але напевно , ти просто троль
Відповісти
І хто така єремєєва щоб коментувати Супрун?? ....Ніхто...
Відповісти
ну вгадайте кому потрібно щоб рухнула система державної медицини. платникам-кустарникам.
Відповісти
Коментувати може кожен і будь-кого, а якщо так підходити до коментування, як Ви, то хто Ви така, щоб коментувати Єремеєву Т.???
Відповісти
При чому тут кворум?ЇЇ заставляли щось вирішувати?Вона повинна була відповісти на питання.І все.А вона пішла.А Еремеева вже би мовчала про свою клінніку.Спеціалістів там нема і якщо прийде людина якій вони допомогти не можуть вони її не випустять а гроші здируть а потім руками розведуть.Не по християнькі.
Відповісти
Кворум якраз і потрібний для того, щоб комітет міг прийняти якесь рішення - для того він і збирався.В.о. міністра зробила все вірно . Тепер про клініку Єремєєвої - сучасна, європейська і, відповідно, послуги недешеві. Я не можу скористатися послугами цієї клініки через своє фінінсове становище . Але якщо людина має можливість собі це дозволити в своєму місті, то це дуже добре.
Відповісти
До Мойші.В одному слові по дві помилки і цим все сказано,хто рога і копита. А що до Єремеєвої,то дуже професійна і ввічлива людина.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні