--> Як Луцьк прощався із Антоном Кривицьким. РЕПОРТАЖ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як Луцьк прощався із Антоном Кривицьким. РЕПОРТАЖ

0
-4
Як Луцьк прощався із Антоном Кривицьким. РЕПОРТАЖ
Сотні лучан прийшли провести в останню путь колишнього міського голову.

22 січня у Луцьку поховали багаторічного мера міста Антона Кривицького. Громадська панахида відбулася у стінах Палацу культури міста Луцька.

Антон Кривицький відійшов у Вічність 20 січня, після важкої хвороби. Луцьк втратив людину, яка в історії міста назавжди залишиться у переліку знакових керівників.



Велелюдними були похорони. Прощання із Антоном Кривицьким розпочалося о 10-й годині. Безперестанно, у продовж трьох годин до палацу культури підходили люди.

Окрім рідних Антона Федоровича та найближчих йому людей, вшанувати його пам'ять та провести в останню путь прийшли чимало його колишніх колег, представників сьогоднішньої влади, бізнесу та пересічних лучан.

Одним із перших попрощатися із Антоном Кривицьким, у минулому – своїм керівником, прийшов депутат облради Святослав Кравчук, колись – заступник міського голови Кривицького. Як згадував Святослав Євгенович, саме Антон Федорович навчив його працювати у владі та спілкуватися із представниками різних політичних сил. Тому особисто йому він багато чим завдячує.

Святослав Кравчук (справа) чимало років пропрацював із Антоном Кривицьким
Святослав Кравчук (справа) чимало років пропрацював із Антоном Кривицьким


Поміж присутніх були на похороні і ще два заступники Антона Кривицького – Леонід Кирильчук та Сергій Тарасюк.

Вшанували пам'ять колишнього колеги і мери міст Володимир-Волинський та Нововолинськ – Петро Саганюк та Віктор Сапожніков, з якими Антон Федорович попрацював пліч-о-пліч чимало літ. Був тут і екс-мер Луцька Богдан Шиба.

Віддати останню шану Кривицькому прибули і керівники обласних рад різних років: Василь Дмитрук, Анатолій Грицюк та Володимир Войтович. Помітили і голову облради 1-го скликання часів Незалежності Володимира Блаженчука. Нинішнього голови Волинської облради Ігоря Палиці на громадській панахиді не було.

Анатолій Грицюк (зліва) - колишній голова облради, нині депутат облради
Анатолій Грицюк (зліва) - колишній голова облради, нині депутат облради

Василь Дмитрук - екс-голова Волинської облради
Василь Дмитрук - екс-голова Волинської облради

Володимир Войтович
Володимир Войтович


Попрощатися із Антоном Кривицьким прийшов і Луцький міський голова Микола Романюк. Як розповідав він раніше, з колишнім мером він знайомий ще з 1984-го, з часів роботи у партійних структурах.



Вшанували Антона Кривицького і голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик та екс-голова облдержадміністрації, депутат облради, перший заступник голови Держлісагентства України Володимир Бондар. Прибув на похорон і екс-голова облдержадміністрації Олександр Башкаленко.
Володимир Бондар
Володимир Бондар

Прибув Олександр Башкаленко
Прибув Олександр Башкаленко

Олександр Башкаленко разом із Леонідом Кирильчуком, першим заступником міського голови Кривицького
Олександр Башкаленко разом із Леонідом Кирильчуком, першим заступником міського голови Кривицького

Екс-голова ради профспілок Волині Іван Карпомиз, колишній голова облради Володимир Блаженчук та голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик
Екс-голова ради профспілок Волині Іван Карпомиз, колишній голова облради Володимир Блаженчук та голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик


Серед присутніх були і ті, хто за часів головування Кривицького добивався, аби над Луцькою міською радою замайорів синьо-жовтий стіг: рухівці Геннадій Кожевніков, Михайло Тиський, Вячеслав Банада та інші.

Можна було помітити поміж інших і представників бізнесу: Віктора та Ігоря Чорнух, керівників підприємства «Луцьксантехмонтаж №536», Леоніда Стефановича, депутата облради, керівника підприємства «Житлобуд-2», директора заводу СКФ-Україна Володимира Цибульського, тощо.

Леонід Стефанович
Леонід Стефанович

Володимир Цибульський
Володимир Цибульський

Віктор Чорнуха, голова наглядової ради Луцьксантехмонтаж №536
Віктор Чорнуха, голова наглядової ради Луцьксантехмонтаж №536

Ігор Чорнуха з дружиною
Ігор Чорнуха з дружиною


За життя Антон Кривицький тісно спілкувався із журналістами та редакторами тодішніх ЗМІ. Чимало із поважних волинський журналістів віддали останню шану Антону Федоровичу. Це і Євген Хотимчук, і Микола Якименко, і Володимир Данилюк, і Валерій Мельник, і Василь Федчук, і багато інших…

Народна артистка Людмила Приходько
Народна артистка Людмила Приходько


…Вервечкою тягнулися люди до стін Палацу культури. Не один раз поріг цього закладу переступав Антон Кривицький за життя.

Символічно саме звідси, з головної площі міста Луцька, для якого зробив так багато, він почав і свою останню дорогу.

Попереду траурної церемонії ліцеїсти несли усі нагороди, яких за життя був удостоєний Антон Кривицький. У скорботі та невимовному горі прощалася з Антоном Федоровичем родина. Сотні вінків, сотні букетів, оповитих чорними стрічками… Труну пронесли усією площею під звуки траурного оркестру.



Поховали Антона Кривицького на міському кладовищі у селі Гаразджа.
Життєва дорога багаторічного мера Луцька скінчилася рано. Він мав багато задумів та ідей щодо розвитку міста та Волині загалом. Для багатьох нинішніх керівників був гарним порадником.

Як слушно зауважували ті, хто прийшов провести його в останню дорогу, 20 січня Луцьк втратив «людину-епоху». Тепер про Антона Кривицького будуть розповідати спогади і справи.

Вічна йому пам'ять…

Довідково. Антон Кривицький народився 8 червня 1945 року у селі Виноградне Одеської області.

Трудову діяльність розпочав у 17 років слюсарем на Луцькому електроапаратному заводі. В 1969 році отримав диплом інженера-будівельника Львівського політехнічного інституту, працював за обраним фахом у Луцькому заводоуправлінні будівельних матеріалів.
Закінчив Вищу партійну школу при ЦК КПУ.

З 1984 року працював в органах місцевого самоврядування. Спершу головою Нововолинського міськвиконкому. У1987-1991 роках – головою Луцького міськвиконкому.

У 1991-1992-му був першим заступником голови Волинського облвиконкому, у 1992-1994 роках – головою комітету інвестицій, будівництва, архітектури і містобудування Волинської облдержадміністрації.

З 1994 року тричі обирався Луцьким міським головою.
2000-2004 — секретар Волинського обкому СДПУ(о), виключений із партії постановою політбюро СДПУ(о) за «неправильну» поведінку під час «Помаранчевої революції».

2006-2010 - начальник головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Волинської облдержадміністрації.

У грудні 2010 року став радником Луцького міського голови Миколи Романюка.

Антон Кривицький – член-кореспондент академії підприємництва та менеджменту України, кандидат економічних наук. Йому присвоєно звання «Заслужений економіст України».

Одружений, батько двох доньок. Почесний громадянин міста Луцька.


Олена ЛІВІЦЬКА.
Фото автора.

БІЛЬШЕ ФОТО ДИВИТИСЯ ТУТ: "В ОСТАННЮ ПУТЬ ПУТЬ ПРОВЕЛИ КОЛИШНЬОГО ЛУЦЬКОГО МЕРА"

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні