--> Волинська «Солідарність» долучилась до давніх традицій на Водохреща | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинська «Солідарність» долучилась до давніх традицій на Водохреща

1
-5
Волинська «Солідарність» долучилась до давніх традицій на Водохреща
Водохреще – третє велике свято, що завершує цикл новорічно-різдвяних свят.

Саме в цей день Христос Хрестився у Йордані, тож за старим звичаєм усі охочі пірнають у ополонки, аби очистити тіло та думки на цілий рік. Долучились до святкувань й члени партії Блок Петра Порошенка «Солідарність».

«Українці споконвіку мали чимало хороших традицій й ми повинні продовжувати їх. Таким чином ми підтримуємо зв'язок з минулим та даємо приклад своїм дітям», - розповідає голова Волинської територіальної організації партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» Роман Романюк.

Цьогоріч свято для партійців організував депутат Луцької міської ради з фракції «Солідарність» Петро Нестерук на території відпочинкового комплексу Nester-House. До нього долучились член партії та член виконкому Сергій Романчук й Роман Романюк.

Намісник Петропавлівського чоловічого монастиря на Світязі архімандрит Арсеній привітав присутніх зі святом та освятив цілющу воду. За його словами в цей день вода очищує тіло та душу, робить помисли світлими та додає сил на добрі справи на цілий рік.

Петро Нестерук розповів, що вже кілька років поспіль купається в ополонці. «Коли ти поринаєш у крижану хрещенську воду, то дійсно відчуваєш себе краще, до того ж це наші традиції», - зауважив депутат.

Сергій Романук теж не вперше саме так святкує Водохреще й вважає, що це дійсно світле свято.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
оце новина! а батюшка руки цим великим українцям не цілував??
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні