У Луцьку взяли під варту ватажка та члена злочинної банди

5
-5
У Луцьку взяли під варту ватажка та члена злочинної банди
У Луцьку арештували злочинців-рецидивістів, які за місяць вкрали більше півмільйона гривень.

Відповідне рішення Луцький міськрайонний суд ухвалив у понеділок, 16 січня.

На початку слухання суддя В'ячеслав Покидюк зачитав клопотання слідчого, в якому той просить затриманого під час пограбування квартири Даура Марганію взяти під варту.

Своє рішення слідчий мотивував тим, що Марганія має кілька судимостей, втім це не стримало його від вчинення злочинів в подальшому.

Зокрема, 19 грудня минулого року він вдарив колишню тещу на сходовій клітці в будинку на вулиці Привокзальній у Луцьку, а в ніч з 22 на 23 грудня – пограбував майстерню годинників на проспекті Волі, звідки виніс речей вартістю більше півмільйона гривень. Згодом його зупинили з двома пакетами амфетаміну.

А вже 14 січня зловмисник разом з Вадимом Пігалюком проник до будинку на вулиці Малоомелянівській, з якого викрали годинник, 800 євро, 5 тисяч гривень, ноутбук та інше майно, загальною вартістю 54 тисячі гривень.

Зрештою, 14 січня Даура Марганію разом з Вадимом Пігалюком затримали. Нагадаємо, луцький активіст Олександр Ніколайчук вважає, що Марганія є головою злочинного угруповання.

Сам Марганія від дачі показань відмовився. До слова, обидва підозрюваних вже відбували покарання в місцях позбавлення волі.

Натомість адвокат Даура Марганії Микола Сорокопуд запевнив, що немає потреби арештовувати підозрюваного, мовляв у нього є інфекція, небезпечна для інших ув’язнених, він утримує малолітню дитину і втікати не збирається, адже досі йшов назустріч слідству. Підозрюваний також запевнив, що у нього є розлад шлунку.

Втім, слідчий зазначив, що стан здоров’я чоловіка дозволяє йому перебувати в СІЗО. Медики в свою чергу знайшли у Марганії лише хронічний бронхіт у стані ремісії та астму, які не перешкоджають його перебуванню під вартою.

Слідчий також клопотав про тримання під вартою для Вадима Піголюка, якого лише місяць тому затримували за крадіжку. Натомість його адвокат апелював до того, що вина підозрюваного не доведена, раніше він не переховувався від слідства, тому нібито немає причин для його арешту.

Зрештою, суд вирішив обох злочинців залишити під вартою на два місяці. При цьому Піголюк може заплатити заставу у розмірі 128 тисяч гривень і вийти на волю з електронним браслетом, а Морганія – 480 тисяч гривень.

Обоє підозрюваних повинні здати закордонні паспорти

Передрук заборонений.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще до них підселити сорокопуда, і годувати лише чечевичною зупою. Адвокат ху...в.
Відповісти
Ви слідкуєте за коментарями????Ми на зоні?????
Відповісти
Сорокопуд чоловік депутата від Укропу Констанкевич

думав він таких мудаків не захищає, але гроші своє роблять
Відповісти
Послугами сорокопуда користуються тільки чурки. Нормальні люди просто ігнорують.
Відповісти
Ахаха! Покидюк суддя!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні