Де заробляють, там і долю шукають: лучанки найчастіше одружуються з поляками та німцями

3
2
Де заробляють, там і долю шукають: лучанки найчастіше одружуються з поляками та німцями
За минулий рік більше півсотні волинянок одружились з іноземцями.

Про це «Волинь24» розповіла головний спеціаліст луцького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області Ірина Максимчук.

Посадовиця розповіла, що за минулий рік у Луцьку з іноземцями одружилось 65 волинянок. Цікаво, що у 2014 та 2015 року таких «щасливиць» було більше 80.

Найчастіше лучанки одружуються з мешканцями Польщі, Німеччини та Італії, тобто тих країн, куди традиційно їдуть на заробітки. Рідше шлюби у Луцьку укладають з росіянами та білорусами.

Цікаво, що лучанки воліють одружитись на Батьківщині навіть, якщо вже певний час живуть закордоном. Кажуть, хочуть показати своїм судженим українські традиції.

«Закордоном як? Зайшли в кабінет, поставили підписи, звірили, роздрукували і на тому все. А тут, кажуть, так гарно, нехай він хоч подивиться, як весілля святкують», - зазначає Ірина Максимчук.

Реєстратор додає, що шлюби іноземців з українськими жінками – давно не дивина, а от українські чоловіки з іноземками одружуються вкрай рідко, принаймні у Луцьку.

Варто зазначити, що найчастіше іноземці просять скоротити термін між подачею заяви та власне розписом, мовляв з роботи відпустили ненадовго. Тому, за прогнозами працівників РАЦСу, в першу чергу вони скористаються правом одружитись за добу. А очільниця обласного РАЦСу Антоніна Кратік підозрює, що нововведення дасть «зелене світло» іноземцям, бажаючим легалізувати своє перебування в Україні через фіктивний шлюб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такий шлях до щасливого життя, як часто думають наші жінки, є дуже хибним!.. Говорю про це, знаючи про проблему із середини!
І навпаки, коли сім'я українців пройшла через горно заробітчанства - це дуже сильний, так би мовити цементуючий фактор, який дуже часто є наріжним каменем МІЦНОЇ І ЩАСЛИВОЇ РОДИНИ!
Відповісти
ну ми в европу ідем...
Відповісти
Кратік Антоніна Семенівна??? Я в шоці, чому їй дали такий великий строк!!! Куди дивиться поліція??? Якщо ти депутат, то маєш отримати по повній??!! Змилуйтесь, вона була депутатом лише у якомусь смт! Вона не прилаштована до умов Луцька!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні