--> Волинсько-африканський бізнес: тисяча «зелених» за переправлення нелегала | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинсько-африканський бізнес: тисяча «зелених» за переправлення нелегала

0
0
Волинсько-африканський бізнес: тисяча «зелених» за переправлення нелегала
На Волині судитимуть організаторів незаконного переправлення нелегалів через український кордон в Польщу.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Волинській області.

Працівники відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП у Волинській області спільно із співробітниками Луцького прикордонного загону за процесуального керівництва прокуратури області викрили організовану злочинну групу, яка займалася незаконним переправленням іноземців через державний кордон України в Республіку Польща.

Слідчі оголосили 25-річному організатору та трьом співучасникам групи про підозру у вчинення злочину організованою групою та незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Матеріали справи разом із обвинувальним висновком скеровані до суду.

Під час розслідування кримінального провадження поліцейські встановили, що 25-річний уродженець Любомльського району з метою незаконного переправлення іноземців через державний кордон України до Республіки Польща розробив злочинний план, до втілення якого залучив ще одного волинянина та двох громадян Республіки Гвінея.

Він розподілив обов’язки між учасниками злочинної групи та керував їх діями, пов’язаними з переправлення нелегальних мігрантів з України до Польщі. Зловмисники за незаконне переправлення через кордон брали з іноземців від 1 до 1,5 тисячі доларів США. Загалом від злочинної діяльності вони отримали майже 18 тисяч доларів США.

«Встановлено, що організована злочинна група протягом чотирьох місяців незаконно переправила через український кордон до Республіки Польща дванадцятьох іноземців, серед яких громадяни Республік Конго, Гвінеї та Сирії. Більшість із них – це студенти, які навчалися в українських вишах.

Відносно трьох членів організованої злочинної групи обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою й вони знаходяться в слідчому ізоляторі в Луцьку. Щодо, ще одного учасника цієї злочинної групи суд обрав міру запобіжного заходу – домашній арешт», - розповів керівник волинської поліції Петро Шпига.

Усіх осіб, які незаконно прибули на території сусідньої Польщі буде повернуто назад в порядку реадмісії відповідно до взаємних зобов’язань держав.

У грудні 2016 року слідчі слідчого управління ГУНП у Волинській області організатору та співучасникам злочинної групи оголосили про підозру у вчинені злочинів організованою групою та незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Санкція статті передбачає, зокрема, позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією транспортних засобів або інших засобів вчинення злочину та з конфіскацією майна.

У січні цього року матеріали кримінального провадження із обвинувальним висновком скеровані до суду.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні