Різдвяна історія: зледенілого лебедя врятували і передали луцькому зоопарку

1
2
Різдвяна історія: зледенілого лебедя врятували і передали луцькому зоопарку
Лебедя, якого знайшли в льодовому полоні в парку Володимира-Волинського, врятували, але він ніколи не зможе літати.

Про це "Волинь24" розповіла мешканка Володимира-Волинського Альона Чеснович.

На Різдво житель Володимира-Волинського Назар Веремійчик у міському парку знайшов зледенілого лебедя. Птах замерзав у льодовому полоні на місцевому ставку. До того ж його погризли собаки. Лебедя забрали додому, щоб зігріти. Разом із тим у групі "Типовий Володимир" в одній із соцмереж Назар Веремійчик про те, що лебедеві потрібна допомога.

Світлини замерзлого лебедя облетіли ЗМІ. Видання "Волинь24" поцікавилося його подальшою долею.

Як розповіла Альона Чеснович, лебідку вдалося врятувати. Саме вона відгукнулася на прохання родини Веремійчиків надати кваліфіковану допомогу. Жінка працює головним ветлікарем Володимир-Волинської птахофабрики (але зараз у декретній відпустці). Тому спершу порадила, як відігріти лебідку. А наступного дня, 8-го січня, приїхала, щоб оглянути її.

"Це ж Різдво, ветаптеки зачинені. Тож, придбати ліки не було де. Я написала про ситуацію Аліні Сич (керівник Володимир-Волинської птахофабрики, - авт.), вона допомогла з ліками, бо це особливі препарати. Лебідці наклали пов'язку. Я розповіла, як їй дати ліки. А потрібні були і антибіотики, і вітаміни, бо її знайшли в дуже поганому стані. Але, на щастя, на вечір вона вже стала ходити. Чесно кажучи, я думала, що її не вдасться врятувати", - розповідає Альона Чеснович.

Коли рана очистилася, у лебедя виявилася підозра на перелом зап'ястя. Тут уже допомогти з хіріругічним лікування, за словами Альони Чеснович, погодився колега з Луцька. Тому лебедя повезли до обласного центру.

Через обмерзлі крила, лебідка вже не зможе злетіти. А прихистити птаха погодилися у Луцькому зоопарку.

Тому майже різдвяна історія про порятунок лебедя має щасливе завершення: і птаха врятували завдяки небайдужій родині Веремійчиків, і помешкання йому знайшли. Разом із чоловіком 10 січня лебідку привезли у Луцьк і передали фахівцям зоопарку.

"До речі, у зоопарку п'ять лебедів, серед них - самотній самець. Тому наша лебідка може стати йому парою. Зоопарк відповідає європейському рівню, персонал привітливий, кваліфікований ветеринарний лікар Тетяна. Наша шипляча красуня буде щодня отримувати належну допомогу та догляд, і вже навесні ми зможемо її відвідати на гарному ставочку в Луцькому зоопарку!" - повідомила жінка.

Деякий час лебідка перебуватиме на карантині. А потім приєднається до інших птахів.
Лебедя принесли до хати зі шматками льоду
Лебедя принесли до хати зі шматками льоду
Дорогою з Володимира-Волинського до Луцька
Дорогою з Володимира-Волинського до Луцька
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дай, Боже, всіх благ цим благородним і хорошим людям!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні