У Луцьку вперше вручили премію «Кришталева доріжка 2016»

0
0
У Луцьку вперше вручили премію «Кришталева доріжка 2016»
На Волині заснували премію «Кришталева доріжка» і вже визначили перших 10 номінантів, які отримали найвищі відзнаки.

Так, 10 січня у кафе «Стоп-Кадр» відбулась урочиста церемонія вручення відзнак волинським спортсменам, які досягли найвищих результатів у легкій атлетиці.

Ініціатором заснування відзнаки «Кришталева доріжка» виступив президент Федерації легкої атлетики Волинської області та перший віце-президент ФЛАУ Володимир Рудюк.

«На сьогодні Волинь може пишатись високим рівнем досягнень у легкій атлетиці. Ми маємо одних із кращих спортсменів у спортивній ходьбі, стрибках, спринті і естафетах», - повідомив голова Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк.

Володимир Рудюк
Володимир Рудюк


Також, він наголосив на тому, що такі високі результати стали можливими лише після того, як федерація розпочала активну співпрацю з владою та благодійниками, які допомогли відродити спортивну базу для легкоатлетичних занять та змагань. Про це свідчить і той факт, що вже саме Луцьк приймав Національний олімпійський чемпіонат, де відбувався відбір легкоатлетів, які представляли Україну на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.

Почесним гостем заходу став президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

«Ми все ж таки тримаємо марку на високому рівні. Але Волинська федерація легкої атлетики за останні роки здійснила справжній прорив в легкій атлетиці. Це викликає захоплення та повагу, може навіть в когось невелику заздрість. Але внесок Володимира Петровича у розвиток легкої атлетики Волині просто титанічний. І я дуже радий бути сьогодні тут з усіма вами і пишаюся, що ми змогли зібратись отакою великою легкоатлетичною родиною з нагоди вручення відзнаки «Кришталева доріжка 2016», - заявив Ігор Гоцул.

Отож, на Волині було вручено загалом 10 найвищих відзнак премії «Кришталева доріжка 2016».

Так, у номінації «Кращий легкоатлет»
- серед юнаків - переможницею стала Касян Дарина,
- юніори – Шумік Віктор,
- молодь – Данило Даниленко.

«Партнером року» став Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». А у номінації «Подія року» перемогу здобув Національний чемпіонат України з легкої атлетики, який проходив 16-19 червня на стадіоні «Авангард» у Луцьку.

«Я бачив все, і чемпіонати світу, і міжнародні турніри та кубки, але такого чемпіонату, як відбувся у Луцьку – я не бачив ніде. Я хотів би відзначити не лише високий рівень якості легкоатлетичної бази, а й надвисокий рівень організації, який забезпечив Володимир Петрович. Це було дійсно неймовірно і вражаюче», - відзначив Олег Вегнер.

Що ж до номінації «Краща команда», то відзнаку «Кришталева доріжка 2016» здобула легкоатлетична команда Любешівської ДЮСШ, яка за підсумками 2016 року в області показала чи не найвищі результати.



А от відзнаку «Кращий тренер» року здобув заслужений тренер України Володимир Яловик.

Найнеочікуванішою стала номінація «Відкриття року». Зокрема, відзнаку «Кришталева доріжка 2016» та премію отримав 15-річний волинянин Ерік Костриця. Юний спринтер довгий час проживав у Португалії з батьками.

Ерік Костриця
Ерік Костриця


Однак зовсім нещодавно він повернувся до Луцька. Побачивши новенький легкоатлетичний сектор на стадіоні «Авангард», Ерік з батьками прийняв рішення лишитись у Луцьку і продовжити займатись бігом вже на Батьківщині. Йому пощастило потрапити у руки сімейства тренерів-легкоатлетів Олени та Олега Вегнерів, які розгледіли у хлопчині справжній спортивний талант.



Зрештою, найвищу відзнаку у номінації «Кращий легкоатлет» серед жінок отримала Надія Боровська.

Надія Боровська
Надія Боровська


«Ця відзнака «Кришталева доріжка» - це великий стимул. Ми отримали неймовірний релакс і зарядились енергією та натхненням на нові звершення. Для нас, спортсменів, це великий поштовх», - розповіла Надія Боровська, отримуючи статуетку «Кришталева доріжка 2016».

А от «Кращим легкоатлетом» серед чоловіків став Іван Банзерук.



Та як виявилось, відзнаками удостоїли не лише номінантів премії «Кришталева доріжка», а й ініціатора цього дійства та засновника премії, президента Федерації легкої атлетики Волинської області Володимира Рудюка.

Так, організатори луцького і ковельського напівмрафонів за активну підтримку та участь в організації та проведення напівмарафону і забігу святих Миколаїв вручили йому медалі, а представники керівництва міста шахтарів вручили Володимиру Рудюку нагороду «За заслуги перед містом Нововолинськ».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні