Все під контролем, не треба боятися, - директор ковельського ветсанзаводу

0
0
Все під контролем, не треба боятися, - директор ковельського ветсанзаводу
Директор Ковельського ветсанзаводу прокоментував ситуацію з падаллю, яку скидають у викопану яму.

Про це повідомляє інтернет-видання Район.Ковель.

Нагадаємо, на ковельській філії ДП «Укрветсанзавод» скидають падаль у викопану яму на заплавах Турії.

Також, ми повідомляли, що несанкціонованим скотомогильником на Волині зацікавилась екологічна служба.

Як відомо, підприємство знаходиться у заплавах Турії. Як раніше повідомлялося, є дуже велика ймовірність забруднення водних горизонтів.

Місцеве населення боїться, що інфекція проникне в їхні криниці. Люди вже не раз зверталися в обласну екологічну інспекцію.

Зауважимо, що відстань від Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» до річки Турія становить близько 3 кілометрів.

Директор Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» Вадим Сухонос, на території якого зафіксували ями з тушами тварин, каже: острахи марні, адже це було не захоронення, а тимчасове переміщення відходів.

«Наше підприємство першої категорії – закрите. Тут є дві зони. Одна благополучна зона, інша неблагополучна. Коли до нас надходить сировина, то вона зберігається певний час на спеціальних територіях, потім розробляється і вже тоді йде на утилізацію. Те, що на фото, то це було тимчасове зберігання, швидше за все під час інвентаризації, коли ми кругом наводили лад, переміщували сировину. Наголошу, що в ями ми не закопуємо, - це я точно кажу. Ми маємо кілька методик утилізації: методом варки, спалювання, методом компостування тощо. Підприємство ліцензоване, має всі необхідні дозвільні документи», – пояснює Сухонос.

Окрім того, додав, що до них регулярно приїжджають екологи інспектувати ситуацію, востаннє були минулого місяця. До слова, директор заводу – новий фахівець з Києва, якого призначили торік, коли підприємство дійшло до занепаду.

Питання безпеки роботи заводу та впливу його на довкілля вивчають й у Ковельській міській раді. Зі слів члена тимчасової комісії у раді Ігоря Пініса, порушення можуть бути, але не такі, про які говорять місцеві ЗМІ.

«Там складна ситуація, адже неодноразово йшлося про закриття заводу. Втім, він необхідний для області. Тому зараз діє спеціальна комісія при міській раді, яка вивчає роботу підприємства та його негативний вплив на навколишнє середовище. Щодо інформації журналістів про закопування відходів під землю, то я дуже сумніваюся в цьому, адже територія підприємства обмежена й не надто велика, по-суті там і немає де закопувати. А от неналежне зберігання – це вже інше питання», – вважає депутат.

«Із приводу цієї ситуації ми готуємо позапланову перевірку. Відповідний наказ вже є. Наш спеціаліст виїде працювати на завод вже завтра», – запевняє начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області – головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Волинської області Олександр Ткачук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні