На Волині перевірили, чи транслюють заборонені російські телеканали

0
5
На Волині перевірили, чи транслюють заборонені російські телеканали
На Волині перевірили, чи транслюють у закладах масового відпочинку людей заборонені канали.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, відповідно до розпорядження «Про деякі заходи, пов’язані з інформаційною безпекою України у Волинській області», зобов’язав відповідні органи центральної та місцевої влади провести перевірку місць масового відпочинку та скупчення людей на предмет припинення ретрансляції російських телепрограм, розповсюдження яких обмежене на території України, - повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Відтак, хвиля перевірок прокотилася територією Волині.

Зокрема, за даними представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Волинській області Степана Родича, за період з серпня 2014 року по листопад 2015 року спільно з органами МВС здійснено 1022 перевірки суб’єктів господарювання.

Під час моніторингу багатоканальних телемереж провайдерів програмної послуги у Волинській області протягом 2014-2016 рр. ретрансляції тимчасово заборонених каналів не зафіксовали.

Так, перевірили 4163 підприємства, установи, організації, 2524 готелі, гуртожитки, баз відпочинку, 5297 розважальних закладів (кафе, барів, ресторанів), 1477 лікувальних закладів (лікарень, санаторіїв).

Під час подвірних та поквартирних обходів громадян проводилися профілактичні бесіди щодо протидії інформаційній агресії з боку Російської Федерації та відмови від перегляду російських телеканалів.

Нагадаємо, що більшість російських телеканалів були заборонені ще в 2014 році під час активної фази агресії Російської Федерації проти України.

Станом на 1 листопада 2016 року судами і Нацрадою ухвалені рішення про обмеження розповсюдження на території України 76 російських телеканалів.

Так, серед заборонених в Україні російських телеканалів, зокрема, «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-планета», «Россия-24», «НТВ-Мир», «TVCI», «Россия-1», «НТВ», «ТНТ», «Звезда», «РЕН-ТВ», «Life News», «Russia Today» і багато інших.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні