«Люди отримують субсидію і не зважають на економію тепла», - Роман Бондарук

7
-1
«Люди отримують субсидію і не зважають на економію тепла», - Роман Бондарук
Якби 10% коштів, передбачених на виплату субсидій, витратити на енергоефективність, наступного року держава могла б суттєво зекономити тепло.

Про це в коментарі «Волинь24» розповів очільник Ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук.

Зауважимо, в Уряді запевняють, що запровадили механізм відшкодування пільг та субсидій на оплату послуг з управління багатоквартирним будинком.

«Сьогодні населення може отримати субсидію на оплату житлово-комунальних послуг – водо-, тепло-, газопостачання, водовідведення, електроенергії. А тепер ми даємо можливість родинам отримати підтримку від держави і на сплату послуги з управління багатоквартирними будинками. Запроваджуємо відповідний Порядок», - зазначив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Однак, Роман Бондарук каже, що відповідні заяви звучали й раніше, втім далі слів справа не зайшла.

«Немає реального механізму, який дозволяє витрачати залишки субсидій на управління будинками, тобто їх ремонт і відповідно - впровадження енергоефективних заходів», - пояснює експерт.

Водночас він каже, якби 10% суми, виділеної на субсидії (а це – 49 мільярдів гривень), передбачити на енергоефективність, наступного року можна було б зекономити до 10, а то й більше мільярдів гривень.

«Зараз же люди отримують субсидії і не зважають на економію – їм все-одно, скільки потрібно буде заплатити за тепло, адже це зробить держава замість них. Їм байдуже чи зекономить місто, держава», - додає очільник Ради голів ОСББ Луцька.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бондарук правильно висвітлює механізм субсидій і люди все бачать і розуміють. Біда в в іншому -влада знищує краіну' а народ дозволяє це робити.
Відповісти
а для чого економити-гроші на рахунок держава мені дає наперед от і палю газ по повній програмі
Відповісти
Для чого економити? В тому опалювальному сезоні економили газ, вдень відключали котел, в хаті було прохолодно, надіялися, що зекономлені кошти можна буде використати на енергоефективність. Результат - держава (чи хто там) забрали зекономлені кошти назад. Економити в нашій державі не можна - всеодно заберуть.
Відповісти
Бондарук,ти ж,злодій змалку,куди носа пхаєш?
Відповісти
А ти,дибілоїд,його за руку зловив? Якщо зловив,то давай докажи, а ні- то нема чого п...іти!
Відповісти
Бондарук може й злодій не знаю. Але ми живемо в державі де злодіі продовжуть красти в тому числі на субсидійних схемах.
Відповісти
Субсидії ще одна схема корупції і дерибану
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні