--> Скандал: селяни чотири години чекали Гунчика в приймальні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скандал: селяни чотири години чекали Гунчика в приймальні

3
-4
Скандал: селяни чотири години чекали Гунчика в приймальні
Мешканці села Самари Ратнівського району приїхали до голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, аби дізнатися про долю місцевої лікарні, яку припинили фінансувати.

Оскільки губернатор протягом трьох годин не виходив зі свого кабінету, «гості» сказали, що готові навіть до ночівлі у приміщенні, аби дочекатися зустрічі, - пише інформаціне агентство Волинські новини.

Так, на 9 годину ранку 3 січня під кабінетом голови Волинської облдержадмінімстрації зібралося близько двох десятків людей. Це були невдоволені жителі села Самари, місцеві депутати, сільський голова, які хотіли, щоб фінансування медзакладу відновили.

Близько 12 години у приймальні їм відповіли, що голова ОДА зайнятий і не може вийти, і це обурило присутніх громадян.

«Ми приїхали сюди на дев'яту годину, чекаємо вже його тут більше 3 годин, а голова боїться до нас вийти, він не хоче зустрітися з громадою. Нам не треба багато часу, хоча б 5 хвилин, аби розібратися з проблемою, щоб знати, як далі діяти й на що розраховувати. А тут нам кажуть, що в нього наради, на нас немає часу. Пропонують записатися на прийом та приїхати сюди через два тижні. То як так, громада здалеку приїхала - й їдьте назад? Чого від боїться?», - каже активіст Петро Шинкарук.



Біля дверей у кабінет стояв нацгвардієць та охороняв вхід, щоб не допустити невдоволених громадян до посадовця.

До волинян підійшли заступник голови ОДА Світлана Мишковнць, начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк та начальник відділу забезпечення діяльності керівництва ОДА Олена Козюпа.

Вислухавши людей, вони сказали, що прийняли їхнє звернення.

Та така відповідь не задовольнила присутніх, і мешканці села Самари сказали, що готові тут й ночувати, але будь-що дочекаються зустрічі з губернатором.

Після довгих очікувань та дискусій начальник відділу забезпечення діяльності керівництва ОДА Олена Козюпа попросила всіх пройти у кабінет прийому громадян для зустрічі з Гунчиком.

«Прошу вас спуститися в кабінет прийому громадян. Якщо ви туди підете, то він до вас вийде», - сказала Козюпа.

Така відповідь викликала хвилю негативних емоцій, мовляв, Гунчик хоче втекти від людей, які чекають його під кабінетом. Тому всі лишилися й надалі чекати бажаної зустрічі.

Отож, близько тринадцятої години Володимир Гунчик вийшов до людей.

Він зауважив, що Самарська дільнична лікарня не може фінансуватися з району, бо вона на місцевому балансі й не має медичної ліцензії. Також голова ОДА пообіцяв звернутися до районних депутатів, аби ті виділили кошти з районної казни та скерували їх у сільраду, а та, своєю чергою, щоб направила фінансування на медичний комплекс.

Нагадаємо, що самарівська лікарня обслуговує три населених пункти – Язовні, Самари, Оріхово та 47 хуторів, а це майже 4000 людей (серед них – 60 діток до року). Стаціонарне відділення лікарні розраховане на 25 пацієнтів: цілодобове стаціонарне відділення – на 15, денне – на 10 ліжок.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нікого ця лікарня не обслуговує, це взагалі не лікарня
Відповісти
Намовлене полішуцтво! Хто від них втікти хоче? :) Культури не розуміють, що для роботи голови є кабінет, а для прийому громадян по різних питаннях окремі кабінети передбачені! От вже...
Відповісти
Гунчик-ссикун
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні