Українці матимуть субсидії від Кабміну на придбання електрокарів

0
10
Українці матимуть субсидії від Кабміну на придбання електрокарів
Міністерство інфраструктури України розробляє механізм часткової компенсації витрат на придбання автомобілів з електричним двигуном.

Про це заявив очільник міністерства Володимир Омелян, - повідомляє інтернет-видання Ваші новини.

За словами Омеляна, Мінінфраструктури має намір до 2020 року збільшити частку електрокарів у загальному обсязі автопродажів до 15%.

Для цього пропонується скасувати ПДВ та акцизний збір на електромобілі, а також збір до Пенсійного фонду при першій реєстрації екологічно чистих авто. Все це, за оцінками міністерства, дозволить зменшити вартість електричних автомобілів в Україні на 21,6%.

Крім того, купівлю автівок з нульовими викидами планують заохочувати доплатою. В такому випадку громадяни зможуть компенсувати частину витрат на придбання електромобіля.

При цьому суми можливих компенсацій, а також строків запровадження такого механізму міністр не уточнив.

Раніше регламентний комітет Верховної Ради запропонував у найближчі роки кардинально оновити автопарк парламенту: замість дорогих в обслуговуванні "Mercedes-Benz S-Class" планується закуповувати електромобілі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні