--> Луцька мерія не збирається шукати інше місце для пам’ятника Бандері | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцька мерія не збирається шукати інше місце для пам’ятника Бандері

6
0
Луцька мерія не збирається шукати інше місце для пам’ятника Бандері
Підстав шукати інше місце для встановлення пам’ятника Степану Бандері немає, - вважають у мерії.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

В електронній петиції, яку 12 грудня зареєструвала Інна Марчук, йшлося про те, що РАЦС - місце, де громадяни реєструють свій шлюб, це урочиста і важлива подія у житті кожної людини. Палац урочистих подій, зі слів автора петиції, - не просто будівля, а вхід у сімейне життя.

«Це місце, де панує любов, злагода і щастя, тому навпроти РАЦСу повинен стояти пам'ятник, який не тільки підкріплює і візуалізує ці почуття, а і показує всю важливість та романтичність цього місця! Тож я вважаю, що буде доцільним перенести спорудження пам’ятника Степанові Бандері у будь - яке інше місце нашого славного Луцька», - зазначала автор петиції, що отримала підтримку 362 осіб.

У відповіді, яку оприлюднили 30 грудня, повідомляють, що порядок спорудження (створення) пам’ятників і монументів затверджено наказом від 30.11.2004 №231/806 державного комітету України з будівництва та архітектури, міністерства культури і мистецтв України.

Відповідно до пункту 3.4 цього наказу, після прийняття місцевими органами місцевої влади рішення про спорудження (створення) пам’ятників місцевого значення управління культури обласних, державних адміністрацій, міських рад проводять конкурс на кращу проектну пропозицію щодо пам’ятника (монумента) у порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 25.11.99 № 2137 «Про затвердження Порядку проведення архітектурних та містобудівних конкурсів» та забезпечують створення ескізного проекту за рахунок коштів місцевого бюджету.

Згідно з пунктом 3.5 зазначеного наказу проекти пам’ятників місцевого значення погоджуються на спільних засіданнях архітектурно-містобудівних рад при управліннях містобудування та архітектури для міст обласного значення.

«Процедура проведення конкурсу на встановлення пам’ятника Степану Бандері у Луцьку на проспекті Соборності відбулася відповідно до чинного законодавства та була схвалена на архітектурно-містобудівній раді. На даний час вже споруджено постамент пам’ятника, а також рішенням міської ради виділені кошти на виготовлення скульптурної частини пам’ятника.

Враховуючи викладене, немає підстав для проведення процедури оголошення повторного конкурсу на ідею спорудження пам’ятника Степану Бандері в іншій частині міста», - зазначають у відповіді за підписом першого заступника міського голови Тараса Яковлева.
Теги: бандера
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це таке позорище...
Відповісти
Це жах звичайно що позорище біда ЦК робич тих подій:(Луцьк перестає бути красивим.
Відповісти
я не проти пам'ятнику Степані Бандері, але не на цьому місці. до чого тут цей пам'ятник якім боком дана площа пов'язана з цим персонажем. це якийсь абсурд.
Відповісти
він вам скрізь буде муляти, тому зважати на те, шо ви тут скиглите, немає сенсу. або змиріться, або шукайте місто з лєніном
Відповісти
По ходу, Богдан у вас не має іншої альтернативи, або Ленін, або Бандера?
Відповісти
Є меморіал вічної слави, є парки... можна знайти більш тематичне місце для такого персонажа, як Бандера. Тепер молодята будуть робити весільні фото з С. Бандерою....якось абсурдно!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні