США запровадили чергову порцію санкцій проти РФ та вислали 35 російських дипломатів

1
-5
США запровадили чергову порцію санкцій проти РФ та вислали 35 російських дипломатів
Президент США Барак Обама підписав указ про введення нових санкцій проти Росії у зв'язку з хакерськими атаками, в яких Білий дім звинуватив Москву.

Санкційний список опублікований на сайті Міністерства фінансів США, - пише УНІАН.

Під санкції потрапили 5 відомств, включаючи ФСБ, ГРУ і Спеціальний технологічний центр. Крім того, в список потрапили 6 фізичних осіб: керівник ГРУ Генштабу Ігор Коробов і три його заступника - Ігор Костюков, Володимир Алексєєв і Сергій Гізунов.

Крім того, в ньому значаться програміст Олексій Білан і Євген Богачов.

Як повідомляє Reuters, президент США Барак Обама заявив, що нові санкції проти РФ були введені після "неодноразових приватних і публічних попереджень".

Як раніше повідомляв УНІАН, хакерська група, пов'язана з російським урядом і гучними кібератаками проти демократів під час президентських виборів у США, ймовірно, використовувала шкідливі програми на пристроях Android для відстеження української артилерії і її цілей з кінця 2014 до 2016 року.

Також учора Сполучені Штати прийняли рішення про видворення 35 російських дипломатів і закриття двох дипмісій РФ в Нью-Йорку і Меріленді у відповідь на кампанію утисків з боку Росії проти американських дипломатів в Москві.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого чиновника США.

Посадовець, виступаючи на умовах анонімності, сказав агентству, що російським дипломатам дали 72 години, щоб покинути Сполучені Штати. За його словами, станом на полудень п'ятниці, у доступі до двох російських місій буде відмовлено усім російським офіційним особам.

"Ці дії були зроблені у відповідь на утиски росіянами американських дипломатів і дії з боку дипломатів (російських – ред.), які, на нашу думку, не відповідають дипломатичній практиці", – додав співрозмовник Reuters.

Нагадаємо, раніше у США заявляли про намір обмежити пересування російських дипломатів територією країни. Росія заявила, що обмежить пересування дипломатів США, що базуються в Москві, якщо у Штатах вступить в силу аналогічний закон відносно російських дипломатів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ізолювати цю краіну від світу повністю.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні