На Волині хочуть відновити стару німецьку кірху

0
-6
На Волині хочуть відновити стару німецьку кірху
У Рожищі хочуть відновити стару німецьку кірху.

Так, на її місці хочуть зробити новий храм на честь преподобного Сергія Послушливого, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Днями Владика Луцький та Волинський Михаїл разом з іншими священиками та місцевими парафіянами зійшлися біля кірхи, аби помолитися за початок доброї справи, встановити хрест та закласти камінь під новий храм.

Довідково:

Про стару німецьку кірху на Вовняні (так називали колись околицю Рожища) розповідають записи місцевих краєзнавців, зазначена вона як одна із найстаріших культових споруд в інших історичних документах тих часів. У середині IXI століття у містечку Рожище проживали не тільки українці, а й поляки, євреї, німці. Саме німецька община і збудувала муровану цегляну кірху для своїх духовних потреб.

Відшуміли військові події, змінився етнічний склад місцевого населення, змінилося і відношення до релігії. Як і багато храмів кірха занепала, а за радянської влади довгий час служила виробничим приміщенням колишньої фабрики «Динамо».

З плином часу і цехи фабрики спорожніли, а на її території розпочало роботу приватне деревообробне підприємство. Його власники і задумали відродити історичне призначення будівлі. Старовинну будівлю безкоштовно передали Українській Православній Церкві Київського Патріархату.

Теги: рожище
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні