Брата мера Ковеля хотіли затримати через незаконне полювання

1
-1
Брата мера Ковеля хотіли затримати через незаконне полювання
У ковельському районі ловили людей на джипах, які порішували правила полювання

Сезон полювання наближається до завершення. Ліси переповнені собаками, порожніми пляшками та корками. Знатні ковельчани на джипах відправляються у найвіддаленіші куточки лісів, - повідомляє Район.Ковель.

Місцеві мешканці, щоб прислужитися і заробити стакан добрячої горілки, відслідковують нещасних тварин та наганяють їх на ковельських багатіїв.

В урочищі «Утрини», що між селами Ситовичі і Поворськ, у неділю, 25 грудня, на автомобілі роз’їжджав Володимир Лисковець, який працює на ковельському ринку. За ним слідом – чотири собаки. Такий «ескорт» підніме будь-яку тварину, а стріляти мисливці вміють. На самого ж Володимира Васильовича складено протокол за статтею 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, бо полював у невстановленому місці із собаками, на яких не було допуску до полювання.

У глибині лісу, в урочищі «Пеньки» – шум, гавкіт собак. Полюють шановні пани. Єгер Володимир Семенюк підходить до найближчого – точнісінько голова екологічної комісії міської ради Геннадій Кіндер. Член рейдової бригади запрошує до складання протоколу, але раптом мисливець відчув прилив сил – і тільки лоза розглядається… Без генетичної експертизи стверджувати важко. В принципі багато великих людей мали двійників.

А тим часом в лісі – 7 мисливців і близько десятка собак. Нещасна козуля метушилася, оточена звідусіль. Сумне видовище.

Рейдовій бригаді вдалося скласти протокол про порушення правил полювання лише на одного з них – керівника проектної організації Віктора Дубину, який «треться» біля міської влади. Чоловік сумирний, лагідний, прибув на полювання задля душевного спокою. Протокол він підписав і зобов’язався більше не порушувати правил полювання.

Охороняти тваринний світ – справа складна, не всім під силу. Кілька років тому інженер охорони і захисту лісу Василь Козак затримав того ж Геннадія Олексійовича. Сума штрафу була невелика – всього 204 гривні, але й Василь Тимофійович дорого поплатився. Втрутився сам міжрайонний прокурор Василь Лопоха і Козака В.Т. звільнили з роботи. Довелося судитися майже два роки.

Багато хто з простих людей допитується: «Чому так погано охороняється природа?»

«Треба «воювати» з браконьєрами, прокурорами, чиновниками від влади. Їхня жорстокість та непорядність – відомі. Сотні депутатів різних рівнів топчуть землю Ковельщини і могли б надавати велику допомогу в справі охорони природи. Але дуже прикро, що діяльність більшості достойників спрямована проти тих, хто захищає природу», – вважає інженер охорони і захисту лісу Василь Козак.

Як твердить Василь Тимофійович, все той же Геннадій Олексійович, за яким йому інколи доводиться ганятися по лозах, отримав кілька нагород з рук свого рідного брата, за доблесну охорону природи тощо.

«Не хочу наговорювати зайвого, бо щиро поважаю Геннадія Кіндера, з яким ходимо до однієї церкви. Шановні депутати, пани і підпанки, начальники усіх рівнів! Хотілося, щоб ви перейнялися повагою до рідного краю.

Любіть його та оберігайте. В Одкровенні святого Іоана Богослова сказано, що Бог знищить всіх, хто нищить цю землю. У ці передсвяткові дні зичу всім доброго здоров’я, розуму і благодаті Всевишнього», – щиро промовляє Василь Козак.
Теги: мисливці
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хорошо написали аш приятно читать, не то что Волынь пост, напишет стать не проверенную с ошибками
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні