У Волинській обласній лікарні не зізнаються, скільки коштів отримали від пацієнтів

6
-1
У Волинській обласній лікарні не зізнаються, скільки коштів отримали від пацієнтів
У Волинській обласній клінічній лікарні «відмахнулись» від запиту громадських активістів про надходження та використання благодійних внесків, натомість порадили звертатись до «належних» органів.

Про це стало відомо 27 грудня під час круглого столу «Прозоре адміністрування «неформальних» платежів як елемент підвищення ефективності функціонування системи охорони здоров’я».

Координатор програми «Протидія поборам за безкоштовну медичну допомогу» у Волинській області Анна Єкименко-Поліщук розповіла, що активісти звернулись із запитами до міських та обласних медичних закладів, а також благодійних організацій з проханням розповісти, скільки отримали та як розподілили внески за рік.

У відповідь представники "Муніципальної лікарняної каси", яка співпрацює з Луцькою міською клінічною лікарнею, ЦПМСД, ЦПМСД №2, Луцькою міською дитячою поліклінікою та Луцьким міським пологовим будинком, розповіли, що річний звіт оприлюднять у січні 2017 року. Наразі ж можна ознайомитись з інформацією про використання благодійних внесків за минулий рік.

Натомість фактично немає інформації про використання благодійних внесків у Волинській обласній клінічній лікарні, в якій працює обласна благодійна місія «Надія».

Цікаво, що одним з засновників «Надії» називають головного лікаря обласної лікарні Івана Сидора.

У відповідь на запит громадських активістів в лікарні зазначили, що на території установи здійснює благодійну діяльність Волинська обласна благодійна місія «Надія» на підставі договору оренди. Ця організація подає фінансові та податкові звіти «у встановленому законом порядку до належних органів». Тож Іван Сидор порадив активістам звертатись за роз’ясненнями до податкової.

Довідково: Програма «Протидія поборам за безкоштовну медичну допомогу» впроваджується "Інститутом аналітики та адвокації" за підтримки МФ "Відродження".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це така обдіраловка,що хай бог мілує,за операцію треба обов"язково заплати ,як благодійний внесок,,а там тисячі грн.
Відповісти
Сидори духневичі мають сидіти за гратами а вони ще хочуть відбілитися і красти далі. Совість би мали пішли б принаймі на пенсію. Звідки такі статки подивіться ролик на ютубі. Гидота злодійська..
Відповісти
Мені їх вигнати з посади займе кілька днів, але громаду вони цілком влаштовують, вимагають хабарі-добре роблять. РАБОВЛАСНИК Є ПОКИ Є РАБИ
Відповісти
Мені їх вигнати з посади займе кілька днів, але громаду вони цілком влаштовують, вимагають хабарі-добре роблять. РАБОВЛАСНИК Є ПОКИ Є РАБИ
Відповісти
Дивись, щоб не вкакалась. Ти вже не один раз це демонструвала.
Відповісти
Причина одна- немає належного контролю ні влади,ні правоохороних органів. Висновок - загальна зацікавленність !
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні