Нові подробиці справи Купріянчика: намагався втекти з туалету

5
0
Нові подробиці справи Купріянчика: намагався втекти з туалету
У Луцькому міськрайонному суді продовжують розглядати адмінпротокол щодо керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння екс-правоохоронцем Сергієм Куприянчиком.

Цього разу допитували свідків – інспекторів Управління патрульної поліції Луцька, - повідомляє Громадське.Волинь.

Головуючий суддя у справі В’ячеслав Покидюк викликав для виясненння обставин патрульних поліцейських, які безпосередньо здійснювали затримання Куприянчика.

Як розповів інспектор відділу моніторингу Олександр Нікончук, Сергій Куприянчик вчинив небезпечний маневр на дорозі, чим ледь не спричинив зіткнення із автівкою патрульних.

Він та його напарник Василь Білоус припустилися думки, що водій себе погано почуває. Авто після маневру зупинилося. Зі слів правоохоронців, коли вони підійшли до авто, за кермом був Сергій Куприянчик. Коли патрульні наблизилися до водія, то почули різкий запах алкоголю, а коли той вийшов з авто, в нього спостерігалася нестійка хода, що є ознаками алкогольного сп’яніння.

Згодом у ситуацію втрутилася жінка, яка сиділа поруч із Куприянчиком. Патрульним вона представилася як працівниця поліції, а саме керівниця груп швидкого реагування при ГУ НП у Волинській області. Згодом, виявилося, що її звати Ірина Осійчук. Остання заявила, що вона дружина водія, прохала не створювати шуму з цієї ситуації і запевнила, що зараз за автом приїде брат Сергія Куприянчика Віктор.

Сам порушник не бажав ні представлятися, ні пред’являти жодних документів. Патрульні у суді заявили, що він вживав до них нецензурну лайку, погрожував і не припиняв цього навіть після попередження застосувати до нього силу. Врешті-решт, правоохоронці затримали його і одягли на руки кайданки. Перед цим затриманий віддав ключі від авто Ірині Осійчук, – стверджують патрульні.

Аби встановити особу, вони провели поверхневий огляд. В кишенях у Куприянчика виявили лише судову повістку та грошові купюри. Все це вони віддали одразу тій же Осійчук, на що сам Куприячник тоді не заперечував.

Сама ж жінка сказала, що надасть документи водія і почала копошитися в паперах, які лежали в авто. Випадково патрульні побачили, що серед паперів лежать бланки суворої звітності, а саме бланки дозволів на зброю (додамо, що у 2014 році Сергій Куприянчик працював старшим інспектором дозвільної системи СОГП Луцького відділу міліції, Ірина Осійчук у той час була дільничним інспектором відділу дільчних інспекторів Луцького міськвідділу міліції).



Саме ці документи викликали у патрульних підозру щодо можливого вчиненого кримінального правопорушення, тож вони вирішили охороняти автомобіль і викликали на місце слідчо-перативну групу, а складати адмінматеріали щодо п’яного водія покликали інший епікаж патрульних.

На момент прибуття екіпажу так і не було встановлено особи водія. Втім, згодом Ірина Осійчук назвала його прізвище, що й збіглося із даними бази «Армор» правоохоронців.

Сергій Куприянчик відмовився пройти алкотест на місці, втім погодився проїхати до наркодиспансеру. Там, за словами патрульних Павла Шелеста та Ігоря Будя, затриманий попросився до туалету, де пробув півгодини, а опісля намагався втекти. Коли ж патрульні намагалися його затримати під час втечі, Куприянчик почав битися, копнув ногою інспектора Будя, а Шелесту поламав рацію.

Захисниця Куприянчика Вікторія Ханзерук акцентувала увагу суду на те, що у авто Куприянчика було спущене колесо. Щоправда патрульні зазначили, колесо спустило ближче до ранку, а затримано водія було близько 10-ї години вечора.

Також, адвокат акцентувала увагу на тому, що патрульні власноруч витягували речі із кишень Куприянчика, а саме повістку та гроші, а також поставила питання, чому все це було передано жінці, яка сиділа біля нього поряд. Мовляв, патрульні не перевірили, чи є вона дійсно дружиною затриманого. Також Ханзерук намагалася встановити, чи були виявлені якісь тілесні ушкодження у затриманого Куприянчика. Екіпаж, який затримував його, засвідчив, що на його тілі були помічені подряпини.

Після допиту свідків, суд оголосив перерву в засіданні для допиту свідків під час складання протоколу на Сергія Куприянчика, а також перегляду ще одного відео із боді-камер поліцейських під час його затримання. Наступне засідання відбудеться 27 грудня о 9 годині ранку у Луцькому міськрайонному суді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як смішно дивитись на "сліпих котенят" після реххххфффформ
Відповісти
Як пити так герой, а як отвічяти то очкує!
Відповісти
Сергій не будь лохом,заплати штраф.
Відповісти
Сергій ти що дурак заплатив штраф та забули для чого щоб тебе так під...ли.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні