--> ТОП-5 луцьких закладів, які відкрилися у 2016 | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

ТОП-5 луцьких закладів, які відкрилися у 2016

1
-21
ТОП-5 луцьких закладів, які відкрилися у 2016
Грандіозні відкриття щодня у маленькому Луцьку не відбуваються, але цьогоріч у нас запрацювали кілька десятків закладів харчування, відкривалися нові спортивні зали, унікальні магазини, мережі супермаркетів і важливі соціальні об’єкти.

«Волинь24» відібрало п'ятірку нових закладів, які стали найбільш знаковими у житті міста.

ПЕРША ГРУЗИНСЬКА ПЕКАРНЯ У ЛУЦЬКУ

У березні на вулиці Набережній відкрили першу в Луцьку грузинську пекарню зі справжньою піччю «тоне». Тоді вона називалася «Кетілі Пулі» і була франшизою всеукраїнської мережі. Згодом власники пекарні «відділилися» від мережі і перейменували свій заклад на «Сулі Гулі». Власниця розповіла, що протягом трьох місяців вона сама працювала на кухні пекарем.

Наступна пекарня «Сулі Гулі» відкрилася неподалік Київського Майдану через п’ять місяців – у серпні. А вже за тиждень відкрили і третю пекарню – на Рівненській. Всі три заклади – пекарні з елементами кафе.

В асортименті - традиційні грузинські хачапурі, кубдарі з м'ясом, різні види грузинського хліба тощо.

Саме "Сулі Гулі" задали моду на грузинську випічку в Луцьку, тепер черги за такими наїдками не лише в цих пекарнях, а й в інших закладах, де їх готують.

ПОВЕРНЕННЯ БЛУДНОГО ...ДИТСАДКА

У серпні в Луцьку відкрили оновлену школу-дитсадок на вулиці Декабристів. Дошкільний навчальний заклад №41 назвали «Берегинею» і на його облаштування витратили близько 11 мільйонів гривень. Вже з вересня садочок прийняв сотню новобранців, яких поділили на чотири групи.

Новий садочок облаштували у колишньому приміщенні ДНЗ №21, що знаходиться на вулиці Декабристів, 23. До того там функціонували сторонні організації. Останнім приміщення займав клуб «Лучеськ».

Оновлений заклад облаштували музичним залом, комп’ютерною технікою, холодильним обладнання, також облаштували медичний кабінет. Також в садочку побудовано 4 нових павільйони та облаштовані ігрові майданчики.

ФІТНЕС-КЛУБ З АМЕРИКАНСЬКОЮ СИСТЕМОЮ ПРОДАЖУ АБОНЕМЕНТІВ

У жовтні біля стадіону "Авангард" відкрили величезний спортивний комплекс, який «виріс» менше, ніж за рік. «SportLife» - це франшиза всеукраїнської мережі спортивних комплексів.

Фітнес-клуб має два поверхи. На першому розташовані лазні та басейн, в тому числі – для дітей та немовлят, а також лаундж-зона, бар, кабінет масажу. На другому – кардіотеатр, комплекс з тренажерами, студії сайклу, бойових мистецтв, групових програм.

Найдешевший абонемент коштує 2 тисячі гривень, «Преміум»-карта з програмою «все включено» обійдеться в 9500 гривень. Продають, до слова, лише річні картки.

КВІТКОВИЙ ПАВІЛЬЙОН БІЛЯ ЦУМУ

У листопаді почав працювати новий квітковий павільйон біля ЦУМу. Його відкрили після «війн» між мешканцями будинків на проспекті Волі і підприємцями, які торгують квітами у сквері біля дитячої поліклініки.

Цікаво, що серед шести підприємців, яким знайшлось місце на новому квітковому ринку є не лише ті, що раніше торгували у центрі міста. Тоді луцькі квіткарі нарікали на те, що їх не запросили на нове місце.

Вартість букету у павільйоні починається від 50 гривень і може сягати навіть тисячі гривень, залежно від видів квітів, їх розміру, складності роботи тощо. У павільйоні також можна придбати сувеніри, м’які іграшки та вазони.

До речі, це місце - традиційне для луцьких квіткарів, бо ж саме там вони роками торгували квітами до пожежі в ЦУМі і його реконструкції.

АМБУЛАТОРІЯ НА 40-МУ КВАРТАЛІ

У грудні відкрили нову амбулаторію на 40-му кварталі. Фінансування медзакладу мав забезпечити Світовий банк. Відповідний проект розробили ще у 2014 році. Згодом же вирішили, що ця установа оплатить інші заклади в Луцьку. Тому амбулаторію на вулиці Наливайка реконструювали коштом міської ради.

У медзакладі обслуговують дорослих і дітей, які проживають на 40-му кварталі Луцька. Відтак, близько 6 тисяч дорослих і півтори тисячі дітей тепер мають можливість отримати медичну допомогу за принципом пішої доступності.

За таким же принципом планують облаштувати медзаклади у кожному мікрорайоні Луцька.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-21

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Доброго вечора!
Приношу вибачення та у своїй статті ви допустили грубу помилку грузинська пекарня "Сулі Гулі", не дивлячись на те що носила назву кетілі пурі на початку, ніколи не була франшизою ніякої марки і тимпаче цієї .
Дякую за увагу :)
ПС передтим як писати перевіряйте інформацію.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні