У парламенті «успішно» поховали профтехосвіту. Варто очікувати пікетів, - Констанкевич

1
0
У парламенті «успішно» поховали профтехосвіту. Варто очікувати пікетів, - Констанкевич
У парламенті «успішно» поховали профтехосвіту. Боролися за робітничі професії усього 130 депутатів. Решта виступили в ролі співучасниками вбивства.

Про це на своїй сторінці в ФБ написала волинський нардеп Ірина Констанкевич.

Депутати більшістю підтримали законопроект №5131, яким передбачається з-поміж іншого з 2017 року профтехосвіту фінансувати на місцевому рівні.

«Знаючи ситуацію на Волині та й у більшості областей України - це буде нереально з місцевого бюджету платити комунальні послуги, утримання, капвидатки, зарплату непедагогічних працівників тощо. Тому ми підготували зміни до законопроекту, їх більше десяти (стосувалися усіх категорій громадян і установ, які фінансуватимуться з місцевих, зазвичай бідних, бюджетів). На жаль, реально усвідомлюють усі ризики і руйнівні наслідки таких новацій лише більше сотні нардепів, які й проголосували за ці правки. Тому цей законопроект названо антисоцільним, антигуманним», - прокоментувала пані Ірина.

Відтак, з наступного року профтехосвіту фінансуватимуть з місцевих бюджетів.

Представниця партії «УКРОП» також зазначила, що тепер знову варто очікувати пікетів від викладачів ПТУ.

«Так, я прогнозую що майже усі профтехучилища, не лише Ковеля і Нововолинська. Уряд заспокоює, що є стабілізаційний фонд. Але ми розуміємо його ручний розподіл: тому дам, тому дам, а тому...» - резюмувала Ірина Констанкевич.

Нагадаємо, цього року міські голови Володимира-Волинського, Ковеля та Нововолинська відмовлялися фінансувати місцеві ПТУ, зумовлюючи це тим, що на це в бюджеті не закладені гроші.

Освітяни неодноразово пікетували сесії обласної ради із вимогою виплатити їм заборговану зарплатню.

Також нагадаємо, що на ці потреби їм виділяли гроші з обласної казни.

Передрук заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то чому ти за нього голосуеш
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні