Головний волинський казначей через скандал з декларацією пішов на лікарняний

0
-8
Головний волинський казначей через скандал з декларацією пішов на лікарняний
В управлінні казначейської служби повідомили, що Михайло-Мирослав Леміщак від 16 грудня офіційно перебуває на лікарняному.

Про це виданню "Четверта влада" повідомила секретар казначейства. Однак, вона відмовилась відповідати на запитання журналістів і кинула слухавку.

Михайло-Мирослав Леміщак працює начальником головного управління Державної казначейської служби у Волинській області. Вочевидь робота із грошима «пішла на руку» казначеєві – він зумів заощадити на рахунках у банках понад мільйон гривень та понад 200 тисяч доларів. Із цих вкладень пан Леміщак минулого року отримав понад півмільйона процентів.

Свої заощадження головний казначей Волині Михайло-Мирослав Леміщак зберігає у 15-ти банківських установах в тому числі і в російському Сбербанку. Крім заощаджень в е-декларації чиновника зазначені подарунки, земельні ділянки, квартира, будинок та автівки.

Нагадаємо, що пан Леміщак отримав службову квартиру у Луцьку площею 69,3 квадратних метрів – про це писала «Четверта влада».

Такі чималі статки слуги народу привернули увагу волинської громадськості і активісти попросили пана Леміщака пояснити походження своїх статків. Пан Леміщак на прохання активістів власноруч написав заяву до НАЗК аби первірили походження задекларованого.

Варто також зауважити, що син головного казначея Волині Дмитро Леміщак працює старшим слідчим слідчого відділу прокуратури Волинської області. У липні цього року він писав анкету доброчесності прокурора, у якій вказав про те що рівень життя відповідає рівню доходів його та його родини.

Водночас у декларації Дмитро Леміщак вказує численні рахунки у банках, нерухомість та недешеве авто вартістю 778 320 гривень. Порівняно із цими статками заробітна плата пана Дмитра за минулий рік виглядає звсім бідно – 85 670 гривень.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні