На Волині протоколи ДВК масово повертали через порушення

0
9
На Волині протоколи ДВК масово повертали через порушення
Павлівській та Дубівській громадах Волинської області вчора з самого ранку територіальні виборчі комісії масово відправляли ДВК складати уточнені протоколи про підрахунок голосів виборців. Відповідні факти фіксували спостерігачі, - повідомляє ГМ «ОПОРА».

Так, у Павлівській громаді територіальна виборча комісія не прийняла протоколи чотирьох дільничних виборчих комісій, оскільки протоколи про підрахунок голосів, які привезли відповідні ДВК, були не запаковані належним чином.

Натомість, ДВК с. Клопочин повторно повернули на дільницю доопрацьовувати виборчу документацію, оскільки комісія вдруге допустилась помилок у протоколі про підрахунок голосів. Також, у одній ДВК було виявлено невідповідність у нумерації примірників протоколів: замість 1 і 2 примірників привезли в ТВК 5 і 6, а у ДВК с. Самоволя – виявили відсутність підписів на одному із запакованих пакетів з документами.

Також, ДВК с. Завидів відправилась на доопрацювання протоколів, оскільки на запакованій виборчій документації не було поставлено відбитки печатки комісії. Коли комісія вдруге прибула у приміщення ТВК для здачі документації, у відповідних документах було виявлено неправильне оформлення шапки протоколу про підрахунок голосів.

Крім того, Павлівська ТВК повернула на уточнення протокол про підрахунок голосів ДВК с. Жашковичі, оскільки у ньому не було відбитку печатки комісії, а також на одному з примірників не було підписів членів відповідної ДВК.

Найпроблемнішою виявилась ДВК № 070198 (с. Риковичі). Перший раз комісія прибула до ТВК близько 4:00 з розпакованою виборчою документацією. ДВК повернули на доопрацювання. Знову комісія з’явилась у приміщенні ТВК о 4:40 з розпакованими протоколами підсумкового засідання та протоколами про підрахунок голосів.

Комісію повторно повернули на доопрацювання. Третя спроба здати виборчу документацію у комісії була близько 6:00, втім, голова ДВК знову мала при собі розпакований протокол про підрахунок голосів. У комісії знову не прийняли документацію. Відтак, дільничній виборчій комісії вдалось здати виборчу документацію лише о 7:50, коли було виправлено усі попередні помилки.

Схожі випадки під час прийому виборчої документації були зафіксовані спостерігачами ОПОРИ у Дубівській громаді. Зокрема, під час прийому виборчої документації територіальна виборча комісія зафіксувала наявність помилок у цифрах в усіх протоколах про підрахунок голосів ДВК с. Бахів. Дільничну виборчу комісію повернули на дільницю складати уточнені протоколи. Відповідну документацію ДВК готувала протягом 4 годин.

У Заболоттівській громаді територіальна виборча комісія документи від усіх ДВК прийняла без повернення на уточнення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні