«Це методи спонукання до послушання», - Володимир Гунчик про стосунки Луцька з прилеглими селами

1
2
«Це методи спонукання до послушання», - Володимир Гунчик про стосунки Луцька з прилеглими селами
Голова Волинської ОДА вважає, що прилеглим селам давно потрібно було налагодити співпрацю з Луцьком, мовляв лише в цьому випадку виграють усі сторони.

Про це Володимир Гунчик розповів в коментарі «Волинь24».

«Рано чи пізно Луцьк стане великим мегаполісом з населенням приблизно 300-320 тисяч. А сьогодні не може село Рованці, яке фактично знаходиться в місті, бути окремим селом, не може бути Прилуцьке, яке теж фактично в місті, бути окремим селом, не можуть бути окремими селами ті населені пункти, діти яких вчаться в місті, дорослі – працюють, вся транспортна інфраструктура пов’язана з містом», - зауважив очільник облдержадміністрації.

Водночас він визнає, що для об’єднання потрібен час і «не варто поспішати з умовним об’єднанням». З його слів, міська рада робить правильно, коли підписує договори про співпрацю з селаи. Таким чином вона декларує свої наміри в майбутньому об’єднатись, але разом з тим говорить, що для цього потрібен час і відповідна підготовка.

«Методи Луцька – це методи спонукання до послушання. Міська рада каже сільським головам : я вас спонукаю до діалогу, до співпраці. З одного боку, це жорсткі методи, а з іншого – як інакше спонукати сільських голів?», - додав він.

Володимир Гунчик каже, що пропозиції селам про співпрацю надходили ще за першої каденції Луцького міського голови Миколи Романюка, але на той час сільські голови мали достатні запаси землі, «у них було достатньо ресурсів для торгу», аби не погоджуватись на цю співпрацю. Усе начебто змінилось лише тоді, коли усі зрозуміли, що адміністративна реформа – процес незворотній.

«Сторони повинні були домовитись хоча б два роки назад, але ніколи не пізно робити те, що йде на користь. Я побажав би їм успіху в переговорному процесі, ОДА лише сприятиме цьому процесу», - резюмував очільник виконавчої гілки влади.

Нагадаємо, у Луцькій районній раді погрожували протестами через «санкції» обласного центру: заборону сільським дітям ходити у міські садочки та скорочення луцьких маршруток.

В той же час Прилуцьке та Підгайці погодились на співпрацю з містом.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
(Гунчик і є...)з міської ради добре розуміютьщо ринок землі...коли гавки з радикалів . тимошенків і БПП кажуть, що не потрібно визначати ринкову ціну землі, то це на руку таким як Гуня...Люди... якщо буде ринкова ціна землі то і держава у вас змушена буде по цій ціні купляти...Тоді жид купить в не жида по ринковій....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні