Волинь цьогоріч не залучила ні одного нового інвестора

1
-2
Волинь цьогоріч не залучила ні одного нового інвестора
Цьогоріч, два інвестори відмовилися від того, аби розташовувати власне виробництво на Волині.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 16 грудня, - повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрій Кресак повідомив, що з початку року на Волині іноземні інвестори вклали 8,2 мільйона доларів прямих іноземних інвестицій. Зокрема, йдеться про залучення інвестицій такими потужними місцевими підприємствами як СКФ, «Модерн-експо» та інші.

Нових інвесторів цього року, каже Юрій Кресак, так і не залучили. Цьогоріч провели перемовини з двома інвесторами, їм показували ділянки в Нововолинську та Ковелі, проте вони вирішили обрати інший регіон для своєї діяльності – Житомирську область.

Причина відмови, пояснює він, у тому, що інфраструктура Волині не готова до приходу таких компаній. Інвестори хотіли за 1,5 місяці вже завозити обладнання і починати роботу, а не вкладати ресурси в інфраструктуру. Проте через неготовність регіону 2,5 тисячі робочих місць тепер створюються в інших областях.

До слова, Юрій Кресак зауважив: під час однієї з останніх нарад при Мінрегіоні йщлося про те, що регіони мало вкладають коштів в інраструктурні одиниці та технопарки. А сьогодні це - одна з умов сприятливого клімату для притоку інвестицій. Адже майданчик з підведеними комунікаціями - це мінімум, який хоче бачити інвестор.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мають розум
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні