--> Очільник національного парку «Цуманська пуща» не хоче звітуватись | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Очільник національного парку «Цуманська пуща» не хоче звітуватись

0
6
Очільник національного парку «Цуманська пуща» не хоче звітуватись
Керівника національного природного парку «Цуманська пуща» зобов’язали підготувати інформацію про конкретну діяльність працівників.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 16 грудня, - повідомляє Інформаційне агентство "Волинські новини".

Директор Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» Ігор Квач розповів, що парк створений указом президента шість років тому, але протягом років не було адміністрації парку, і лише у 2015 році він був зареєстрований як юридична особа.

Нині до складу парку включені погоджені землі Ківерцівського району площею 3473,54 гектара з виключенням в землекористувачів та 30,3 тисячі гектарів без вилучення в землекористувачів.

2 листопада створили комісію з приймання-передачі під охорону території адміністрації Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» і наразі здійснили інвентаризацію територій. В штаті національного парку нині працюють 33 працівники.

Членів комісії не влаштувала інформація, яку надав директор національного парку. Так, заступник голови комісії Ігор Лех зауважив, що під час минулого засідання комісії просили підготувати звіт про виконану роботу, те, що було зроблено протягом року, з конкретними цифрами. Він просив директора національного парку надати інформацію про те, скільки людей працювали у парку протягом року та який об’єм робіт виконали.

Член комісії Юрій Ройко зазначив, що питання важливості національного парку «Цуманська пуща» не обговорюється, але та інформація, яку надав директор парку – не звіт. Депутат наголосив, що, окрім сторінки у соцмережі, практично неможливо побачити інформації про діяльність працівників парку. Він зауважив, що наразі позиція директора парку незрозуміла депутатам, і порадив йому підготувати нормальний звіт на наступне засідання.

Ігор Квач пояснив, що його просили коротко поінформувати членів комісії. Докладний звіт, з його слів, він подав в управління екології ОДА декілька місяців тому. З його слів, адміністрації парку вже вдалося добитися внесення змін до обласної програми «Екологія 2016-2020» щодо Національного парку та такого важливого збереженого біологічного виду, як зубр.

У підсумку, члени комісії вирішили, що заслухають звіт директора «Цуманської пущі» під час наступного засідання комісії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні