Глава НБУ підтримала розвиток сервісу народного кредитування малого бізнесу*

0
-4
Глава НБУ підтримала розвиток сервісу народного кредитування малого бізнесу*
Обсяг ринку P2P-кредитування з часу запуску в Україні сервісу "КУБ" досяг 5 млрд грн, повідомила глава Національного банку України Валерія Гонтарєва.

"Р2Р-платформа на сьогоднішній день зросла практично на 5 млрд грн", - сказала вона на форумі "Вектор 17" в середу в Києві. У той же час глава центробанку в черговий раз попередила, що Р2Р-платформа не має державної гарантії повернення коштів.

Сервіс P2P-кредитування "КУБ" запустив найбільший український банк ПриватБанк в березні 2016 року. P2P (Peer-to-Peer) кредитування - спосіб запозичення коштів між особами, не пов'язаними між собою, без залучення фінансового посередника (банку, кредитної спілки тощо). Зазвичай позики надаються за допомогою онлайн-платформ посередників, які стягують комісію за надання позик, і інструментів перевірки кредитоспроможності.

Національна програма розвитку малого бізнесу «Країна підприємців», яку запускає ПриватБанк, дозволить у найближчі роки створити понад мільйон нових робочих місць і підняти українську економіку. На даний момент завдяки проектному фінансуванню створено 101 543 робочих місця та знайшли підтримку вже 5 489 проектів - за допомоги першої в Україні платформи народного кредитування малого бізнесу вони були профінансовані на загальну суму 477 099 160 грн. Щоб стати учасником національної програми «Країна підприємців», достатньо зареєструватися на сайті програми kub.pb.ua.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні