Луцькі перевізники хочуть підняти вартість проїзду в маршрутках до 4,5-5 гривень

9
1
Луцькі перевізники хочуть підняти вартість проїзду в маршрутках до 4,5-5 гривень
Луцькі перевізники просять підняти вартість проїзду в маршрутках до 4,5 гривень і переконують, що нинішній тариф не покриває усіх витрат.

Про це стало відомо у п’ятницю, 16 грудня, під час круглого столу у міській раді.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко розповів, що до міської ради неодноразово звертались перевізники з проханням підвищити вартість проїзду, мовляв чинний тариф не відповідає економічній ситуації.

Лист з пропозицією обговорити тарифи надійшов від Асоціації перевізників. Тож у мерії вирішили зібрати причетних до перевезення людей за круглим столом. Втім, посадовець зауважив, що ця зустріч лише для ознайомлення, мовляв рішення будуть прийматись у міській раді у січні.

Директор ТОВ ВТП «Санрайз» ЛТД Юрій Девіцький у свою чергу зауважив, що з 1 січня 2017 року в Україні піднімається мінімальна зарплата, що, на думку перевізника, повинне привести тарифи у відповідність до економічної ситуації.

Чоловік зауважив, що у 2007-2008 літр дизельного палива коштував 3,5 -5 гривень, а проїзд – 1-1,5 гривні. Наразі ж паливо коштує 18,5-20 гривень, а проїзд – 3 гривні.

«В нашому тарифі паливо займає більше 60%, а ще ж потрібні шини, податки заплатити, оплата праці, ремонт, амортизація не врахована взагалі. У тарифі взагалі не закладена інвестиційна складова, а це означає, що підприємці не мають можливості розвиватись, транспорт старіє, він дихає на ладан», - наголосив Юрій Девіцький.

Він додав, що більшість луцьких автобусів зійшли з конвеєра ще у 2007 році, відтоді вони «намотали» близько мільйона кілометрів і їх ресурс майже вичерпаний. Новий же транспорт коштує близько 1, 9 мільйона гривень.

Перевізник припускає, що з нового року пальне і автобуси подорожчають ще більше. Його колеги підтвердили, що з часом автобуси можуть просто зійти з рейсів через нерентабельність.

Підприємці також апелювали до того, що у Києві невдовзі вартість проїзду може сягнути 8-9 гривень, при тому що пасажиропотік там значно більший.

«Маршрутчики» попросили дозволити їм встановити тариф 4,5-5 гривень, мовляв навіть 4 гривні ситуації не врятують. До того ж вони наголосили на тому, що чекати кілька місяців не можуть, мовляв за 1,5-2 місяці транспорт у місті може взагалі зупинитись.

Нагадаємо, Сергій Григоренко в коментарі «Волинь24» у серпні розповідав, що в разі стрімкого росту цін на пальне вартість проїзду в маршрутках через півроку можуть підняти.

В той же час заступник мера запевняв, що за три гривні комфортних маршруток годі й чекати.

«Якби була ціна за проїзд п’ять-шість гривень, можна було б поставити зовсім інші машини, нові, сучасні, дружні до довкілля, водіям платити зовсім інші зарплати. Але ми розуміємо, що ця ціна для більшості лучан непідйомна і про неї не йдеться. Маємо те, що маємо», - зазначав посадовець в інтерв’ю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тролейбус! Як я за тобою засумувала))
Відповісти
Навчіть спочатку культури водіїв, не раз попадала на перевізників дров, а не людей.
Відповісти
Співвідношення зарплата - якість перевезення - ціна 5 грн нижче плінтуса. Нехай страйкують, як їм усе місто кілька днів пострайкує і не буде їздити на їхніх катафалках тоді побачим хто кого.
Відповісти
Ціну за проїзд підняти?! А як взагалі облік пасажиропотоку ведеться?! Квиток за проїзд? Ні не чув!!!
Відповісти
Міська влада може закупити нові тролейбуси, зменшити інтервал руху і розвивати екологічно чистий вид транспорту. Девіцький працює собі в збиток, але вид діяльності не міняє. Піднімають зарплату з січня і ми самі себе заганяємо в економічну дупу підняттям цін. Бізнесмени давайте будемо піднімати не ціни а якість життя.
Відповісти
Скільки підприємців відмовились від маршрутів? Працюють в збиток? Міська рада тільки обіцяє навести лад з пасажиропотоком, з квитками, а "бідні" маршрутчики на розбитих " Еталанах" хочуть вартість піднімати.
Відповісти
Нехай не крадуть.. Білети дають пасажирам. Тоді буде хватати на все..
Відповісти
Потрібно налагодити нормальний продаж квитків. Це раз. По-друге почати запроваджувати електронні квитки, щоб було все прозоро. І, звичайно з кожного проданого квитка відраховувати не менше 20% на податки державі. А то ціни піднімають, а нічого не міняється... Ще Гройсман обіцяв після підняття мінімалки ціни не зростатимуть...
Відповісти
Ще колись років 10 назад мій знайомий працював водієм маршрутки і хвастався,що поза зарплату заробляє....легко лівака 300$ !!!!!про яке підняття ціни за проїзд мова????хай підприємці поїздять з своїми водіями пасажирами...двері на ходу!!!!відчиняти!задні завжди когось задавлять бо він спішить в зеркало навіть не дивиться.А по телефону за рулем розмовляти,як вам подобається?????
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні