--> Уряд «підкинув» ще 5 мільйонів на квартири волинським ветеранам та сім’ям Героїв АТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Уряд «підкинув» ще 5 мільйонів на квартири волинським ветеранам та сім’ям Героїв АТО

0
7
Уряд «підкинув» ще 5 мільйонів на квартири волинським ветеранам та сім’ям Героїв АТО
Волинь отримає від Кабміну додаткові кошти на закупівлю житла родинам загиблих бійців АТО та інвалідам І та ІІ груп з числа ветеранів антитерористичної операції.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією 15 грудня, - повідомляє інформаційне агентство "Волинські новини".

Нагадаємо, Уряд виділив 19,9 мільйона гривень на купівлю квартир родинам загиблих бійців в АТО та інвалідам І та ІІ груп, з числа ветеранів, які брали безпосередню участь в АТО і мають відповідні документи.

Голова ОДА Володимир Гунчик, звітуючись, розповів, що днями стало відомо про надходження на Волинь додатково 5,3 мільйона гривень. Отож, загальна сума коштів для області на ці потреби – 25,2 мільйона гривень.

За ці гроші можна буде придбати житло на первинному і вторинному ринках, або ж інвестувати у житло у будь-якому населеному пункті.

Право на отримання компенсації мають особи, які перебувають на квартирному обліку. А черговість визначається відповідно до категорій. Зокрема, першою чергою, кошти будуть виділені для родин загиблих учасників АТО, а потім – інвалідів.

Відповідно до заявок з регіонів, на Волині 37 таких сімей: 25 сімей загиблих та 12 родин інвалідів.

Опосередкована вартість квадратного метра для усієї Волинської області, крім міста Луцька - 8,563 тисячі гривень. Для Луцька ця сума множиться на коефіцієнт 1,5.

До слова, є нюанс щодо використання коштів: для того, аби за ці гроші можна було придбати житло, родини мають надати копію договору про купівлю чи інвестування житла. І тоді буде виданий дозвіл на перерахунок.

Причому, кошти можна буде перерахувати лише тоді, якщо там буде вся сума, необхідна на купівлю житла. Тобто, якщо держава відповідно до норм виділила 40 тисяч гривень на житло і перерахувала їх, а житло коштує 45 тисяч гривень, то поки на рахунку не буде всіх 45 тисяч гривень, ці кошти ніхто не дозволить використати.

Поповнити ці спецрахунки можна за рахунок власних заощаджень, спонсорських коштів, місцевих бюджетів. Тож, не виключено, що родини звертатимуться до місцевих рад з проханням дофінансовувати ці потреби. На вибір житла родина матиме 12 місяців – саме стільки можуть зберігатися гроші на спецрахунку.

А ось родини загиблих бійців кажуть, що коштів, виділених Урядом, недостатньо, оскільки ринкова вартість житла, значно вища, аніж та, яку декларує Кабмін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні