Органами померлих має розпоряджатися держава, - волинський депутат

7
1
Органами померлих має розпоряджатися держава, - волинський депутат
Депутат облради Сергій Сівак пропонує внести зміни до чинного законодавства щодо трансплантації органів.

Про це стало відомо сьогодні, 14 грудня, на засіданні постійної комісії облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Депутат зауважив, що нова редакція закону України про трансплантацію повторює попередню і є абсолютно недолугою. У законодавстві фактично визнана презумпція незгоди, яка полягає у тому, що розпоряджатися органами трупного донора мають право лише родичі.

«У всьому європейському світі органами померлої людини розпоряджається держава. Тож щороку це рятує життя трьом тисячам хворих», – зазначив Сівак.

Загалом річна потреба в органах для трансплантації становить півтори тисячі нирок, тисячу серць, шістсот–сімсот кісткових мозків.

Для таких операцій сьогодні українці змушені виїжджати за кордон, де така практика дозволена, відповідно, півмільярда гривень виходять на зовні країни. Одночасно свою кваліфікацію втрачають і лікарі-трансплантологи.

«Думаю, що затвердження презумпції згоди дозволить органи померлих людей «пересаджати» для спасіння іншій людині», – підсумував Сергій Сівак.

Голова комісії Олександр Зінчук наголосив, що у випадку підтримки змін до законодавства у технічному плані лікарям потрібно лише півроку, щоби освоїтися в новій практиці.Члени комісії підтримали звернення та вирішили направити його у парламент.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Державі вже мало подактів, тепер хоче брати в людей органи
Відповісти
А якщо такий орган врятує твоїй мамі-дитині-дружині, тоді як? Тоді буде все пучком?
Відповісти
А ти думаєш мамі дитині дружині дістанеться? Якщо за колосальні гроші можна продати на захід. Це складна тема і допоки в країні тотальна корупція це працювати не буде.
Відповісти
Будуть розводити українців на органи і продавати на захід. Прибили, випотрошили, віддали рідним.
Цинічна держава і цинічні депутати.
Відповісти
Якщо у вас є потреба для трансплантації і нема змоги поїхати закордон я в впевнений, що ви таке б не писали, а так хоть малий відсоток того що закон зможе нам допомогти. А в тих хто оперує великими грошима,то тільки так і може висловлюватись, бо в їхній голові тільки один калькулятор
Відповісти
А якщо ви вмієте так добре рахувати, то порахуйте скільки грошей йде з бюджету,якщо один гемодіаліз коштує 80євро, два або три рази на тиждень і чи тут нема відмивання грошей
Відповісти
Нікогда не дам органів нікому.Кого цікавить моє життя. Нікого.І мене не цікавить чиєсь.Що я за 50 років трудового стажу маю жебрацьку пенсію і кожен знущається,як хоче мені на ліки потрібно кожен місяць 1000, а я одержую1500.У нас колосальна корупція, будуть вбивати спеціально,щоб продавати,бо ми нікому непотрібні у нашій олігархічні і корумповані державі.Ви краще смертну кару введіть для корупціонерів і вбивць,тоді не будуть гвалтувати і вбивати людей.Зараз страшно на вулицю вийти,одну наркомани,вбивці і гвалітвники та злодії.Бо безнаказані.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні