--> Луцький спиртогорілчаний комбінат хочуть повернути у власність громади | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцький спиртогорілчаний комбінат хочуть повернути у власність громади

3
3
Луцький спиртогорілчаний комбінат хочуть повернути у власність громади
Волинські депутати хочуть передати Луцький спиртогорілчаний комбінат у власність громади

Про це йшла мова на засіданні постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв'язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, - повідомляє видання "Відомості".

З 2010 року після передачі "Укрспирту" підприємство перебуває у стадії реорганізації.

Представники громади розглянули депутатський запит Сергія Сівака стосовно відновлення роботи Луцького СГК. Депутат нагадав колегам, що у свій час підприємство було рентабельним, виробляючи 3 види спирту, 33 сорти горілки та іншу продукцію.

Проблеми почалися з того часу, коли державне підприємство приєднали до концерну "Укрспирт" в 2010 році. З тих пір підприємство перебуває в стадії реорганізації.

Підтримати пана Сівака на засідання комісії прийшли колишній працівник підприємства Наталія Єлова та голова Правління РВ УСПП у Волинській області Юрій Анцух.

Пані Єлова пропонувала депутатам рекомендувати сесії прийняти звернення до Кабміну про внесення змін постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2010 року № 672 "Про утворення Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості" в частині переведення активів ДП "Луцький СГК" до концерну "Укрспирт".

Наталія Єлова зазначила, що Луцьке підприємство єдине зі спирто-горілчаних в Україні, активи якого увійшли до концерну, адже він об'єднував тільки спиртові заводи.

Комісія вирішила підготувати та внести на сесію проект рішення про звернення до центральної влади щодо відновлення діяльності ДП "Луцький СГК". У тексті йтиметься не тільки про повернення активів підприємства з концерну "Укрспирт", а й про передачу СГК з державної у спільну власність громад сіл, селищ, міст області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
спиртогорілчаний комбінат повинен утримувати за власні кошти на Волині це усе наслідки роботи наркотиків котрі вони виробляють:
- школу інтернат
- тюрми
- травм пункти
- усіх дітей сиріт
- усіх хворих дітей
- і тд і тп
Відповісти
Медична реформа наприкінці року зрушила таки з місця і рухається в руслі децентралізації
http://decentralization.gov.ua/news/item/id/3920
Відповісти
Ще одна спроба врегулювати питання об’єднання громад і зміни меж районів:
http://decentralization.gov.ua/news/item/id/3916
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні