На Волині саєнтологи влаштували «війну» журналістам

2
2
На Волині саєнтологи влаштували «війну» журналістам
У місті Володимир-Волинський (Волинська область) прихильниця саєнтології Наталія Шандалко вимагала від головного редактора газети “Місто вечірнє” звільнити кореспондента видання Олексія Біянова через матеріали про це релігійно-філософське вчення.

Про це інформує Інститут Масової Інформації, з посиланням на “Місто вечірнє”.

Зокрема, як повідомляє видання, причиною обурення стали дві публікації: “Саєнтологія: нова релігія чи комерційна організація?” і “Вовки, які терзають Христове стадо”, – священик про послідовників саєнтології”.

За інформацією газети, Наталія є прихильницею даного руху і погрожувала “війною” для журналіста, якщо той не припинить критикувати її за намагання поширювати саєнтологічні курси у навчальних закладах Володимира-Волинського.

Як повідомив представниці ІМІ у Волинській області Олексій Біянов, після оприлюднення на сайті “Міста вечірнього” факту вимагання його звільнення, Шандалко почала домовлятися з ним про зустріч, аби все мирно з’ясувати.

Однак журналіст зазначає, що після погроз і вимог його звільнення подальше спілкування буде відбуватися лише публічно. За умови, якщо Шандалко буде надалі здійснювати тиск на його журналістську діяльність, Олексій звернеться до правоохоронних органів.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний зазначив, що подібні спроби впливу та втручання у роботу редакції, а тим паче щодо питань кадрової політики ЗМІ, є необгрунтованими і незаконними.

“Залежно від обставин справи, а саме залежно від предметності погроз у вигляді “війни”, у даному випадку могли мати місце як звичайна спроба впливу на журналіста та тиск на нього, так і можливим є розглядати факти погроз щодо журналіста, у зв'язку з виконанням ним його професійних обов'язків. Важливо тримати рівень публічності даного конфлікту і надалі та з'ясувати усі обставини таких вимог звільнення та погроз “війною”, - прокоментував Ратушний.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просимо парочку Саєнтологів - самця і самочку привести в наш зоопарк догляд і харчування гарантуємо щоб не здохли до весни.
Відповісти
Пані Шандалко - послідовниця саєнтологіяї і діанетикияку пропагує та поширює її кругом де лише може. Cаєнтологи насамперед комерційна організація з ознаками тоталітарної секти, діяльність якої переслідується в багатьох розвинених країнах. І свою діяльність вони проводять внедряючи всі свої маразматичні вчені в дитсадках та школах. Ховаючись під личиною благодійності або загальноосвітніх заходів, створюючи мега рух працює і Шандалко. У Володимир-Волинську найбільш яскравим в цьому сенсі прикладом є консультативний центр "Діалог". Взагалі не знаю хто до неї віддає дітей.... на зомбування...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні