Володимир Бондар: за незаконні рубки лісу - штраф і конфіскація майна

2
-2
Володимир Бондар: за незаконні рубки лісу - штраф і конфіскація майна
В Україні набули чинності нові санітарні правила в лісах України, якими жорстко обмежується здійснення суцільних санітарних рубок.

Про це під час круглого столу «Мораторій на експорт лісу: результати та перспектива» повідомив заступник Голови Держлісагентства України Володимир Бондар.

Зокрема, він звернув увагу на проблему боротьби з незаконною вирубкою лісу.

Також Володимир Бондар повідомив, що на сьогодні відкрито дані про здійснення всіх видів рубок та лісорубні квитки. Ця інформація розміщується на сайтах облуправлінь та лісгоспів.

«Держлісагентством розроблений та надісланий на погодження законопроект, який передбачає посилення відповідальності за незаконну вирубку лісу. Зокрема, відбудеться значне збільшення штрафів для «чорних лісорубів» та посадових осіб, дії яких призвели до незаконної вирубки лісу. Кримінальна відповідальність разом із конфіскацією майна буде встановлена до осіб, які незаконно рубають ліс, проводять операції із незаконно добутою деревиною», - повідомив Володимир Бондар.

Заступник Голови Держлісагентства зазначив, що боротьба з незаконними рубками напряму пов’язана з питанням запровадження електронного обліку деревини для всіх постійних лісокористувачів.

«Електронний облік відбувається лиш в суб’єктах лісогосподарювання, які підпорядковані Держлісагентству, а це 73% лісів, а інші 27% - не охоплені електронним обліком», - повідомив Володимир Бондар.

Він зазначив, що за статистикою саме в цих лісах фіксується найбільше незаконних вирубок, унаслідок чого відбувається реалізація «чорного лісу», в тому числі через контрабанду.

«Держлісагентством розроблено положення про єдину державну систему електронного обліку деревини для всіх лісокористувачів, відповідний проект постанови знаходиться на етапі погодження. Але це питання також потребує врегулювання на законодавчому рівні», - зазначив Володимир Бондар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все стає з ніг на голову.Як може неук в лісовому господарстві займати посаду заступника також неука
п. Христини. Це вже фініш.
Відповісти
Якби вони (Христя и Бондар), мали хоча б поняття про ЛІСОВУ ГАЛУЗЬ, а то не в зуб ногою ні в ж....пу палкою.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні