Володимир Бондар розповів про мораторій на експорт лісу та недофінансування галузі

1
8
Володимир Бондар розповів про мораторій на експорт лісу та недофінансування галузі
У Києві відбувся круглий стіл «Мораторій на експорт лісу: результати та перспектива», участь уякому взяв заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар.

Захід, який проходив у конференц-залі Верховної Ради України, відвідали народні депутати України, виробники, експерти, громадськість та представники бізнес-асоціацій, - повідомила прес-служба Державного агентства лісових ресурсів.

«Питання мораторію на експорт деревини не вирішує основні питання лісової галузі, такі як незаконна вирубка лісів, запровадження єдиної державної системи електронного обліку деревини для всіх постійних лісокористувачів, фінансування лісогосподарств південних та східних регіонів. Ці питання галузі потребують комплексного вирішення на законодавчому рівні», - зазначив Володимир Бондар.

За словами заступника Голови Держлісагентства також чи не найголовнішою проблемою є недофінансування галузі.

«Однією з основних проблем галузі залишається питання фінансування лісогосподарств південних та східних регіонів, які через відсутність фінансування не здатні здійснювати свої функції. Потрібно розуміти, що ліси в цих регіонах виконують захисну та екологічну функції, і вони найбільше страждають від пожеж. Тому фінансування передусім потрібне для охорони, захисту та відновлення лісових масивів», - зазначив Володимир Бондар.

Заступник Голови Держлісагентства закликав присутніх спільними зусиллями конструктивно працювати над вирішенням проблемних питань галузі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який "проффесор"- така і лекція.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні