--> У Луцьку депутати скасували рішення виконкому про демонтаж 85 гаражів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку депутати скасували рішення виконкому про демонтаж 85 гаражів

0
-1119
У Луцьку депутати скасували рішення виконкому про демонтаж 85 гаражів
Депутати вирішили скасувати рішення виконавчого комітету про демонтаж 85 гаражів на вулицях Гірній, 2, 2а і Роговій, 41 у зв’язку з неналежним вивченням питання і поспішним рішенням членів виконкому.

Про це йшлося у середу, 30 листопада, під час сесії міськради, - повідомляє Район.Луцьк.

Депутат-доповідач Павло Данильчук зауважив, що муніципали здійснюють правильну роботу щодо демонтажу незаконних металевих конструкцій, проте кожну ситуацію треба розглядати індивідуально.

Зокрема, територію під гаражі надавали ще при Радянському Союзі, тому питання треба ретельніше вивчити, а не приймати поспішні рішення.

Тому він запропонував скасувати рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 1 червня «Про демонтаж металевих конструкцій на вулиці Гірній, 2, 2а», «Про демонтаж металевих конструкцій на вулиці Роговій, 41» та «Про демонтаж металевих конструкцій на вулиці Роговій, 43».

У свою чергу, депутат міськради Тарас Шляхтич запропонував вивчити окремо кожну справу по 85 гаражах, а не скасовувати рішення для усіх. Адже у такому разі міськрада працюватиме не в межах закону.

Натомість представник від громади Сергій Мисковець зауважив, що на усі гаражі повинні бути документи, адже ніхто в радянські часи не міг надати ділянку для гаражів без дозволу.

«Ми зверталися до міністра оборони щодо дозволів. Це непросто, але ми над цим працюємо. Виконком прийняв рішення, абсолютно не вивчивши питання. Існують правила, а існують винятки з правил», – зазначив Сергій Мисковець.

На це директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська зауважила, що дозволів на встановлення гаражів немає. Існує лише прохання жителів від 1988 року без відповіді. Проте встановити гаражі просили лише 27 жителів, 9 з яких наразі проживають на цій території.

«Земельна ділянка має бути вільна, ви не перейдете закон. Це рішення нас просто відкине назад», – наголосила чиновниця.

Проте у підсумку депутати таки проголосували за проект рішення.

Оксана ВЛАСЮК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні